ИИ-ускорителите A100 на NVIDIA не могат да се нарекат модерни

...
ИИ-ускорителите A100 на NVIDIA не могат да се нарекат модерни
Коментари Харесай

Huawei се похвали с превъзходството на ИИ-ускорителите Ascend 910B над решенията на NVIDIA от предишно поколение

ИИ-ускорителите A100 на NVIDIA не могат да се нарекат съвременни по днешните стандарти, защото изостават с две генерации от най-актуалните оферти на компанията, само че спецификата на китайския пазар разрешава на локалните съперници да се гордеят даже с предимство над сходни решения на NVIDIA, което Huawei и прави.

По време на конференцията World Semiconductor Conference в Нанкин, Китай основният действен шеф на подразделението за артикули Ascend и Kunpeng на Huawei показа данни за превъзходството на ускорителите Ascend 910B на компанията над NVIDIA A100 в редица изчислителни проби с до 20%. При образование на огромни езикови модели китайските ускорители показват равнище на успеваемост, съответстващо на 80% от индикаторите на Nvidia A100, съгласно представителя на Huawei.

Според него няма огромна разлика сред потреблението на NVIDIA A100 и Huawei Ascend 910B при образованието на огромни езикови модели.

За локалните клиенти това е изключително значимо, като се има поради възбраната на американските управляващи за доставка на NVIDIA A100 и по-усъвършенствани артикули с американски генезис в Китай.

Миналия месец Huawei съобщи, че екосистемата на ИИ-ускорителите Ascend към този момент включва 40 хардуерни сътрудници, 1600 софтуерни сътрудници и до 2900 приложения за изкуствен интелект. Основните китайски клиенти на Huawei в тази област включват Tencent и Baidu, както и обещаващи стартъпи като iFlyTek, като всички те към този момент са почнали да закупуват ускорители Ascend 910B. Изчислителни клъстери, основани на такива ускорители към този момент работят в 19 огромни китайски града, а в бъдеще ще се появят и в административните центрове на огромните провинции.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР