ИИ съвсем скоро ще бъде неразделна част от всички браузъри.

...
ИИ съвсем скоро ще бъде неразделна част от всички браузъри.
Коментари Харесай

Google интегрира чатбота Gemini в Chrome. Ето как може да бъде включен

ИИ напълно скоро ще бъде неразделна част от всички браузъри. Гугъл към този момент работи по прибавянето на Gemini към своя Chrome.

Изглежда, че консолидираното на езиковия модел Gemini непосредствено в браузъра Chrome е единствено въпрос на време. Както знаем, преди много време Microsoft към този момент добави Copilot в Microsoft Edge, а и другите разработчици на браузъри не остават по-назад. Това към момента не се е случило с Chrome, само че Гугъл към този момент работи в тази тенденция. Потребителите към този момент имат достъп до невронните мрежи във версията Chrome Canary, където функционалността е скрита в пробните настройки.

За да активирате чата с Gemini в браузъра Chrome, би трябвало единствено да извършите няколко лесни операции. Тествано е на настоящата все още версия на Chrome Canary 123.0.6304.0. За да извършите това, въведете chrome://flags/#omnibox-starter-pack-expansion в адресната лента и задайте флага на Enabled (Включено) за вариантите, показани на скрийншота:

Когато тази функционалност е задействана, потребителите могат да взаимодействат с изкуствения разсъдък непосредствено от адресната лента на Chrome. Ако въведете признака @, в падащия лист ще се появят четири варианти за търсене, една от които е „ Чат с Gemini “. Сега можете да въведете всякаква поръчка в полето и данните ще бъдат обработени от езиковия модел на Gemini. Гугъл Chrome пренасочва към уеб страницата на Gemini и в случай че не сте влезнали в него, няма да получите отговор. В този случай се изисква оторизация.

В момента функционалността към момента не работи вярно. Например даже при оторизация постоянно вместо отговор се зарежда началната страница на Gemini.

Заслужава да се означи, че компанията употребява пътя: gemini.google.com/app?q=TEXT за изпращане на данни към Gemini. Това разрешава на други услуги, най-малко на доктрина, да изпращат данни за изкуствения разсъдък директно по същия метод.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР