Игуменът на Троянския и Бачковския манастири - епископ Сионий донесе

...
Игуменът на Троянския и Бачковския манастири - епископ Сионий донесе
Коментари Харесай

Епископ Сионий донесе мощите на Патриарх Евтимий в катедралата Св. Александър Невски

Игуменът на Троянския и Бачковския манастири - свещеник Сионий донесе мощите на свети патриарх Евтимий Търновски в Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ".

 

" Те ще бъдат покрити със старинна средновековна плащеница, която е от времето на Светия Патриарх Евтимий. Идват, с цел да покажат тази духовна последователност на Българската патриаршия, да благословят, да осенят целия Духовен събор, който ще избере новия Първойерарх, Първосветител на родната ни черква, и да осветят и благословят столичния град ", изясни той.

 

А в 10 часа стартира регистрацията на делегатите за  Патриаршеския изборен църковен събор, които на следващия ден ще изберат новия български патриарх.

 

" Надеждите на цялата Българска Православна черква и на целия български народ  в тези дни са облечени най-много и на първо място в молитва към Всевишния Бог за това Той да умъдри всички нас, делегатите на събора, да създадем избор по сърце, по съвест, избор, подбуден от Светия Дух ", сподели архимандрит Стефан, пратеник от Троянския манастир.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР