Игрите не вървят, производителността пада, Copilot пречи…Windows 11 получи много

...
Игрите не вървят, производителността пада, Copilot пречи…Windows 11 получи много
Коментари Харесай

Заваляха проблеми с голямата актуализация на Windows 11

Игрите не вървят, продуктивността пада, Copilot пречи…

Windows 11 получи доста нови функционалности, само че всичко върви безпрепятствено с обновяването
(снимка: CC0 Public Domain)

Едно от значимите софтуерни събития, което касае стотици милиони консуматори по света, безспорно е огромната функционална актуализация на Windows 11. Всъщност, най-голямата в историята на тази операционна система. Версията под номер KB5031455 към този момент се популяризира интензивно, само че не закъсняха и недоволствата.

Както и различен път се е случвало, актуализацията на Windows 11 се оказа проблематична. Някои игри не започват, продуктивността пада, AI помощникът Copilot би трябвало да бъде деактивиран. Въобще доста проблеми както на стадия на инсталиране, по този начин и след това.
още по темата
Microsoft пусна актуализацията KB5031455 предходната седмица. Изданието Windows 11 Moment 4 носи доста нови функционалности на компютрите под Windows 11, в това число чатбот Copilot, усъвършенствания в лентата на дилемите, модифицирано меню “Старт ”, поддръжка на 11 файлови архива и други

Оказва се обаче, че актуализацията KB5031455 предизвиква проблеми при инсталирането на доста консуматори: известия за неточност се появяват на разнообразни стадии, отбелязва тематичният уеб страница Windows Latest. Инсталираната нова версия пречи на игрите, които се срутват и отхвърлят да започват. Има проблеми и с работата на разнообразни приложения, в това число Explorer.

Специално внимание заслужава неправилната работа на новия AI асистент Copilot. Разработчиците на Microsoft към този момент признаха, че е налице прочут проблем, който кара иконите на работния плот да се държат безредно на системи с голям брой екрани. Поради това Microsoft трябваше да деактивира Copilot за засегнатите устройства, до момента в който не бъде открито решение. В момента компанията работи върху промяна.

Не е нещо извънредно съществуването на проблеми след актуализация на Windows. Предвид огромната известност на тази десктоп платформа, всеки бъг получава необятен отзив в медиите и измежду ИТ общността. Microsoft, от своя страна, реагира относително бързо, като пуска изключителни кръпки или най-малкото поправя на проблемите с регулярните месечни ъпдейти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР