Игрите на бъдещето“ в столицата на Татарстан се оказаха и

...
Игрите на бъдещето“ в столицата на Татарстан се оказаха и
Коментари Харесай

“Няма съмнения в резултата”. Какво обсъди Путин със съюзниците в Казан?

„ Игрите на бъдещето “ в столицата на Татарстан се оказаха и неофициален политически конгрес. Руският президент предложения сътрудници от прилежащи страни на церемонията по откриването и всички те дойдоха с представителни делегации. Основното, което споделиха държавните глави, е в материала.

Богата стратегия

Казан беше посетен от висши публични лица на Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан и Република Сръбска.

Путин се срещна с множеството високопоставени посетители преди по-малко от два месеца, на предновогодишната среща на върха на Оперативно-наблюдателно дело, съчетана със среща на Евразийския стопански съюз. След това обобщихме резултатите от годината и начертахме проекти за бъдещето. А съветският водач организира двустранни договаряния с президента на Беларус Александър Лукашенко в края на януари.

В Казан водачите бяха посрещнати освен с самун и сол, само че и с обичайния татарски десерт чак-чак. По-нататъшната стратегия беше друга за всеки. Например Путин за първи път посети Казанския авиационен цех “С. П. Горбунов ”, където седна в пилотската кабина на стратегическия ракетоносец Ту-160М, като по едно и също време с това предложи да кръстят самолета в чест на първия президент на Татарстан Минтимер Шаймиев. Ръководителят на Киргизстан Садир Джапаров в това време взе присъединяване в церемонията по откриването на Генералното консулство на Киргизката република. А Лукашенко получи медал „ Дуслик “ (Дружба) от ръцете на ръководителя на Татарстан Рустам Миниханов.

Кой оформя световния дневен ред

Путин стартира поредност от двустранни срещи с диалог с ръководителя на Република Сръбска Милорад Додик. Руският водач благодари на Москва за поддръжката. " Вие персонално участвате даже в шествието на Безсмъртния полк ", означи Путин. Дългогодишните връзки с Република Сръбска " са безусловно градивни по природа ", акцентира той. Додик на собствен ред уточни, че сърбите отхвърлят политиката на Запада. $Ние се опитваме да отблъснем опцията да се присъединим към глобите против Русия. Разбира се, ние отхвърляме да вървим към участие в НАТО “, разясни той.

Следващите договаряния бяха с Джапаров. Отношенията сред Русия и Киргизстан се развиват сполучливо във всички области. Путин обърна особено внимание на икономическото съдействие. „ 35% % от директните вложения от Русия са пристигнали в киргизката стопанска система и ние ще продължим да работим по тези въпроси “, увери той. Джапаров, употребявайки случая, пожела на сътрудника си триумф в предизборната акция.

Путин разиска всестранното съдействие и с президента на Казахстан Касим-Жомарт Токаев. Те загатнаха по-специално построяването на топлоелектрически централи (в три града), както и газопровод до Китай. Токаев засегна и изборите в Русия. " Естествено, няма никакво подозрение по отношение на крайния резултат, защото Русия под ваше управление и управление реализира забележими и впечатляващи триумфи. По създание вие оформяте световния дневен ред с вашите изказвания и дейности ”, добави той.

500 милиона е добра основа.

Взаимодействието сред Русия и Узбекистан се развива извънредно сполучливо. На среща с президента Шавкат Мирзийоев Путин означи: няма въпроси, които да изискват решения на най-високо равнище. Говорихме за осъществяването на решенията, взети в Москва преди четири месеца. По-специално основаването на взаимен фонд за 500 милиона $. „ Добра финансова основа за осъществяване на проектите, които сме набелязали “, изясни Путин. Мирзийоев, следвайки Токаев, изрази убеденост в успеха на съветския водач на изборите и го предложения в Узбекистан след вота през март.

Разширява се и съдействието с Таджикистан. " Не знам нито един проблем, който да не решим, изключително след нашите срещи. Ще се движим във всички посоки ", сподели Путин на Емомали Рахмон. И добави: един от най-важните фактори за триумф са персоналните връзки на водачите. Рахмон пожела на сътрудника си „ триумф във всичко и на първо място положително, положително здраве, стоманени нерви “.

След като приключиха поредност от договаряния, водачите отидоха на главното събитие на вечерта - церемонията по откриването на „ Игрите на бъдещето “ в интернационалния изложбен център “Казан Експо ” Що се отнася до политическите и икономическите въпроси, съдейки по обществените изказвания, „ синхронизирането на часовниците “ е било сполучливо.

Превод: В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15203Проф. Стоян Денчев: Политическата класа в България към момента не е " узряла " да одобри еднополовите браковеАлтернативен Поглед16471Проф. Стоян Денчев: Според мен извънредно време е сглобката да се разглобиАлтернативен Поглед14948България, единствена посредством Политическа партия АБВ, бе показана във форума „ За свободата на нациите “ в МоскваАлтернативен Поглед22046Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед23756Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед375135Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252695Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед232879Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед114648Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед96128Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев14490 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР