Игри с кворума при гласуването на правителство на ГЕРБ другата

...
Игри с кворума при гласуването на правителство на ГЕРБ другата
Коментари Харесай

Петков заподозря 10 златни отсъстващи за подкрепа на кабинет на ГЕРБ

Игри с кворума при гласуването на държавно управление на ГЕРБ другата седмица заподозряха от " Продължаваме промяната ". Става въпрос за скрита поддръжка - в случай че избран брой депутати не участват в залата, с това броят на нужните гласове ще падне и кабинет може и да мине.

" Хубаво е всички ясно да кажат дали биха подкрепили държавно управление на ГЕРБ или не. Не би трябвало да се заиграват с кворума другата седмица, тъй като рискът някой просто да не се появи и действително да падне кворумът, би бил скрита поддръжка. Всички наши депутати ще бъдат там и ще гласоподават срещу - сподели през днешния ден Кирил Петков и допълни:

" Ако всяка една от партиите се съобщи по този начин, най-малко българският народ ще знае кой кой поддържа. Опасността е в случай че примерно не се появят 10 депутати от някоя партия, те могат да извърнат кворума и прикрито да поддържат държавно управление "

На въпрос какво съответно засяга, както и коя партия може да изиграе ролята на " златен пръст ", Петков уточни единствено:

" Всякви диалози се чуват тук в коридорите, това са догатки. "

Случайно или не, сходни " догатки " имат и от " Демократична България ". Тази заран съпредседателят на обединението Христо Иванов приказва за същото. Той прикани останалите парламентарни групи да обяснят публично колко от депутатите им участват при гласуването на кабинета " Габровски ". И в случай че някой отсъства - да бъде обяснено за какво.

" Всякакви диалози се чуват в коридорите "

Факт, " всевъзможни диалози се чуват в коридорите ", както показва Петков. Визираният от него и Христо Иванов проблем, в действителност е интензивен кулоарен слух от през вчерашния ден. А обвинената за " златни отсъствия " партия е " Възраждане ". За какво става въпрос?

За да бъде признато едно държавно управление не са нужни 121 от общо 240 гласа, а единствено тези на най-малко половината от присъстващите. Според сметките на " конспираторите " в случай че 10 души от хората на Костадин Костадинов не участват в зала в добавка към един народен представител от " Демократична България ", който заради заболяване е в неспособност да взе участие в гласуванията през последните дни, то кабинет на малцинството " Габровски " може да мине с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " - общо 115 на брой.

От " Възраждане ", несъмнено, отхвърлиха да са част от сходен скрит план.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР