Игри на щастието е темата, която ще отсее бъдещите студенти

...
Игри на щастието е темата, която ще отсее бъдещите студенти
Коментари Харесай

Игри на щастието: темата, която отсява бъдещите журналисти, СУ удължава изпита им днес

" Игри на щастието " е тематиката, която ще отсее бъдещите студенти по публицистика в Софийския университет.

Тя бе изтеглена преди минути при започване на кандидатстудентския изпит, на който се явяват 346 души.

За да се уверят, че формулировките са разнообразни, бяха изтеглени и две контролни тематики: " Дом и свят " и " Шоуто би трябвало да продължи ".

Тричасовият по правилник изпит ще бъде продължен с 5 минути, тъй като тъкмо в 12 ч ще зазвучат сирени в символ на респект към гениалния стихотворец и бунтовник Христо Ботев и всички починали за свободата и независимостта на България.

Днес в Софийския университет има още два изпита. Този по немски език продължава 4 часа и се състои от: тест (А и Б), с който се ревизират лексическите и граматическите знания; текст за четене с разбиране; съчинение, обвързвано тематично с текста за четене с схващане (дължина 200-220 думи); превод от немски на български език (около 1500 знака).

Изпитът по философия и обществени науки се основава на държавните просветителни условия за предметния цикъл " Философия ": логика на психиката и логичност (IХ клас), нравственос и право (X клас), философия (ХI клас), свят и персона (ХІІ клас). Изпитът е писмен в три елементи с обща дълготрайност 4 часа. Първата част е философско есе по заложен проблем, втората е разбор на метафизичен текст и отговори на отворени въпроси към него, а третата - тест от 25 задания.

Изпитът по публицистика стартира в 9 ч., останалите два са с начален час 14.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР