Играта на покер е едно от най-интригуващите занимания с карти,

...
Играта на покер е едно от най-интригуващите занимания с карти,
Коментари Харесай

Какви са правилата в онлайн покера?

Играта на покер е едно от най-интригуващите занимания с карти, което се играе по целия свят. Макар че съществуват голям брой разнообразни вариации, всяка от които има своите особености, главните правила в покера са едни и същи. И до момента в който играта не е сложна за научаване, усъвършенстването и развиването на нужните характерни умения като самообладание, безизразност и блъфиране лишават много повече време и извършения.

Покерът е игра с дълга история, само че с помощта на , към този момент е доста по-достъпен и необятно публикуван в интернет пространството. Специализираните платформи оферират огромно многообразие от игри, измежду които Omaha, 5 Card Draw, Three Card Poker, Video Poker, и даже покер онлайн. Класическият вид на играта обаче е Texas Hold’em, който е прочут още като „ краля на покера ”.
Как се играе Texas Hold’em покер?
В началото на играта всеки състезател получава по 2 карти, обърнати с лицето надолу, които не би трябвало да демонстрира на съперниците си. В продължение на няколко кръга се раздават още пет карти върху масата, които са обърнати с лицето нагоре и са забележими за всички играчи. Целта на играта Texas Hold`em е да употребявате скритите картите в композиция с общите карти на масата, с цел да извършите допустимо най-силната ръка от пет карти.

Всеки един от играчите има опцията да се откаже (fold), да вдигне залога (raise) или да отговори на залога на играча преди него (call). Ако не избере нито една от тези варианти и съперниците му не са заложили, играчът може да направи пас или чек (check). По този метод оставя избора в ръцете на идващите играчи, само че си резервира мястото в играта и не се отхвърля.

Ако двама или повече играчи стигнат до шоудаун, т.е. последната обща карта е раздадена и всички залагания са завършили, те би трябвало да смъкват картите си, а този с най-силна композиция печели пота (събраните от цялото разпределяне пари).
Покер ръце


Силата на покер ръцете е повсеместен детайл в играта, защото важи освен за Texas Hold’em, само че и за други покер вариации. Дори и всички играчи на масата да са съумели да създадат композиция, спечелилият се взема решение по отношение на силата на ръцете, които вървят в следната поредност от най-висока към най-ниска.
Роял флъш
Най-високата композиция в покера се назовава Royal Flush. Тя съставлява пет карти от една багра, класирани от асо до десетка. Имайки поради, че най-силната багра е пика, то допустимо най-високата композиция e от асо до 10 пика.
Стрейт флъш
Следващата по мощ композиция съставлява пет поредно подредени карти от една и съща багра, като тук не важи условието картите да са от 10 нагоре.
Четири от един тип
Четири карти от идентичен сан, да вземем за пример четири дами.
Фул хаус
Тази композиция съставлява три карти от един тип в композиция с две идентични карти от различен тип. Например три дами и две седмици.
Флъш
Пет карти, без значение от типа им, от една и съща багра. Например асо, вале, 8, 5, 2 пика.
Стрейт
Всеки пет поредно подредени карти, без значение от боята. Например дама, вале, 10, 9, 8.
Три от един тип
Три карти от идентичен сан, без значение от боята, да вземем за пример три дами.
Два чифта 
Комбинация от две по две идентични карти, да вземем за пример две двойки и две дами.
Един чифт
Две идентични карти, да вземем за пример два попа.
Висока карта
Пет разнообразни по сан и багра карти, в които има една мощна карта, да вземем за пример асо.
Как се играе покер онлайн?
Играта в онлайн
казино е съвсем същата като във физическа зала, само че с тази разлика, че съперниците не могат да се виждат между тях. Визуалният детайл е значим в играта на покер, защото реакциите на играча и езика на тялото издават доста, а положителният блъф може да обърне цялата игра. Това дава предимство на начинаещите в онлайн залата, които могат сполучливо да упражняват уменията си, без да се постанова да мислят за психологическия детайл.

Най-доброто от двата типа онлайн и офлайн може да се откри в опцията покер онлайн, където играчите виждат крупието, същинската покер маса и раздаването на картите, и могат да взаимодействат с играчите, до момента в който играят от вкъщи си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР