Играта на Артур в снощния двубой на Ювентус срещу Ференцварош

...
Играта на Артур в снощния двубой на Ювентус срещу Ференцварош
Коментари Харесай

Капело и Пирло се съгласиха около слабостите на халф на Юве

Играта на Артур в снощния дуел на Ювентус против Ференцварош (2:1) в Шампионската лига не се хареса на легендата Фабио Капело. Бившият треньор на отбора разкритикува бразилеца за представянето му, като след това наставникът Андреа Пирло се съгласи със забележките.

Капело беше гост-анализатор в една от малките екрани, които излъчваха срещата. Той показа мнение, че Артур освен се бави с пасовете, а и те са му прекомерно къси и единствено хоризонтални.

“Да, по този начин беше - съобщи Пирло след мача. - Артур настойчиво задържаше топката и се опитваше да откри пространства за пряк пас, вместо да разгърне офанзивата с подаване настрана, с което да разтегли отбраната на Ференцварош. Той трябваше да “отвори” играта ни по този метод, с цел да можем да стигнем до обстановки едно на едно. Когато кълбото се движи прекомерно постепенно, това дава опция на играчите на противника да се върнат на позициите си ", стартира младият експерт.
Фабио Капело даже попита непосредствено дали някогашният играч на Барселона умее и дали въобще знае по какъв начин се “разкъсват” отбрани. “В момента не тъкмо, само че се учи”, отговори Пирло.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР