Играта, която е най-популярната сред хората, които играят тото с

...
Играта, която е най-популярната сред хората, които играят тото с
Коментари Харесай

Как се родиха Щастливите 13 и 5/35

Играта, която е най-популярната измежду хората, които играят тото с предугаждане на мачове у нас, чества своя дребен рожден ден в края на месец юни. Тя се появява в тиража на Спорт Тото 1 от 23 юни 1980-а. Това е цели 23 години след появяването на футболните мачове в програмата на Българския състезателен тотализатор. Оригиналният тип на играта е с 14 мача - 12 плюс два аварийни.

Същият месец юни, който изпращаме в този момент, е символен за друга любопитна част от богатата, над 60-годишна история на Тотото у нас. Чували ли сте за " каръшките фишове "? Е, в случай че не сте, то в този момент ще чуете.

През юни 1958 година се ражда концепцията да бъдат награждавани с облаги тези фишове, които не са уцелили... безусловно нищо. Става дума единствено за играта на Спорт Тото 1, като е обезпечен награден фонд от 2000 лева и той се разпределя сред всички играчи, които нямат нито един прочут мач от 12-те!

Юни явно е месец на новаторски хрумвания в историята на БСТ. През 1990-а на 3 юни се организира " пробен първи тираж ", в който има закрепен оптимален джакпот за шестица - от 100 000 лв.. Петицата е най-много 30 000 лв., а в този упоменат първи тираж шестици не падат. Петиците са шест, а записаният интерес към тиража е голям.

Още една игра-легенда на Тотализатора се е родила през юни. Първият тираж на новия за тогава формат на " телевизионно тото ", през днешния ден известно из страната като " 5 от 35 ", е изтеглен на 15 юни 1989 година Първите с облаги са 12 късметлии с по 12 000 лева, извоювани от играта.

А през миналия преди малко месец юни 2021 година изглеждаше, че най-съблазнителният
джакпот от игрите на Българския състезателен тотализатор - този от играта " Тото 2 - 6 от 49 " нямаше самообладание да попада още веднъж в ръцете на следващия късметлия. След като в края на май щастливец от Добрич съумя да улучи печелившата композиция от цифри, а тя му се отблагодари с феноменалната облага от 4 300 000 лв., в последната неделя на юни това ужасно прекарване още веднъж се повтори. Участник в 50-я тираж на играта " Тото 2 - 6 от 49 ", залагайки единствено един-единствен фиш на стойност 4,40 лева, позна комбинацията от числата: 3, 6, 12, 21, 34, 44 и завоюва 2 823 969,95 лв.!

Няма по какъв начин да разберем, кое тъкмо е изиграло най-важната роля на амулет в съответния случай: дали фактът, че тиражът още веднъж имаше изключително изтегляне заради разбъркванията в програмата на Българска национална телевизия поради осминафинала от UEFA EURO 2021 сред Нидерландия и Чехия, или откриването на новия пункт на СПОРТ ТОТО непосредствено на Северния плаж в Бургас, където жителите и гостите на град Бургас да слеят почивката, спорта и заниманията в едно.

И в случай че продължим тази логическа линия, то Спорт Тото рестартира
джакпота в играта 6/49 и той сигурно още веднъж e над 2 милиона лв.. Дали и този път шансът ще се усмихне на към момента неподозиращия триумфа си предстоящ тото милионер? Ще забележим. И вашият шанс може би е наоколо - на една " крачка " разстояние в най-близкия тото пункт или онлайн на . Побързайте!

* наличие на Спорт Тото


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР