Игралният дебют "3/4" на Илиян Метев, нашумял с документалния си

...
Игралният дебют "3/4" на Илиян Метев, нашумял с документалния си
Коментари Харесай

Рекордни 22 български филма са заснети за година

Игралният дебют "3/4 " на Илиян Метев, нашумял с документалния си филм "Последната кола за спешна помощ на София ", ще взе участие в главния конкурс на фестивала, написа "Сега ".

22 нови български пълнометражни игрални кино лентата, приключени през 2017 година и първите два месеца на 2018 година, ще бъдат показани на 22-рия "София филм фест " през март, оповестиха уредниците. Това е връх и сходно количество продукция българската кинематография не е произвеждала през годините след 1989-а.

Фестът се открива в зала 1 на НДК с "Aга " - филм на Милко Лазаров, с който няколко дни по-рано ще се закрие интернационалният фестивал "Берлинале ". Копродукцията на България, Германия и Франция е показана като план с работно заглавие "Нанук " на София Мийтингс тук, на фестивала през 2014 година В интернационалния конкурс на СФФ са включени дебютите "3/4 " на Илиян Метев и "Радиограмофон " на Рузие Хасанова.

Световна премиера ще има филмът-омнибус "8'19 " ", състоящ се от шест новели по разкази на Георги Господинов. Различните елементи са режисирани от Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Надя Косева, Кристина Грозева, Владимир Люцканов и номинирания за "Оскар " Теодор Ушев. Продуцент е Българска национална телевизия. Детският филм "Смартфонът дезертьор " на Максим Генчев ( "Дякон Левски "), "Моторът " на Валентин Гошев ( "Самотни сърца "), "Малко шанс за по-късно " на режисьорите Александър Смолянов и Чавдар Живков и "Бандит " на Оги Стоилов/Август Кинг са измежду останалите премиерни български ленти.

Прожекции ще имат и 15-те нови игрални кино лентата, които към този момент се завъртяха на огромен екран в София и страната през последните месеци: "Посоки " на Стефан Командарев, "Кораб в стая " на Любомир Младенов, "Дъвка за балончета " на Станислав Тодоров-Роги, "12 А " на Магдалена Ралчева, "Безкрайната градина " на Галин Стоев, "Бензин " на Асен Блатечки и Катерина Горанова, "Лили рибката " на Ясен Григоров, "Секс академия - мъже " на Георги Костов, "Трансгресия " на Вал Тодоров, "Нокаут или всичко, което тя написа " на Ники Илиев, "Воевода " на Зорница София, "Привличане " на Мартин Макариев. "Възвишение " на Виктор Божилов и "Вездесъщият " на Илиян Джевелеков пък са в Балканския конкурс на фестивала.

СФФ ще покаже и 11 документални министър председатели, измежду които "Синко мой " на Павлина Иванова, "Нов живот " на Стефан Иванов, "Ненужен воин " на Стефан Командарев, "Миниатюра за пиано " на Елдора Трайкова и други Сред филмите с българско присъединяване са документалната мозайка-омнибус "Окупация 1968 " - копродукция на Чехия, България ( "Агитпроп "), Русия, Полша и Германия, с която ще бъде закрита формалната стратегия на фестивала, и предизвикателният "Да обичаш Пабло " (Испания-България) с присъединяване на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем.

Общо на 22-рия "София филм фест " ще бъдат показани внушителните 46 български пълнометражни кино лентата - игрални и документални, остарели и нови.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР