Играещият в Чемпиъншип тим на Бирмингам е наказан с отнемането

...
Играещият в Чемпиъншип тим на Бирмингам е наказан с отнемането
Коментари Харесай

Бирмингам отнесе тежко наказание заради Финансовия феърплей

Играещият в Чемпиъншип отбор на Бирмингам е осъден с отнемането на 9 точки от актива, оповестиха водещите медии в Англия. Санкцията е поради неспазване на разпоредбите на Финансовия феърплей. По този метод клубът ще падне в класирането от 13-о до 18-о място, като ще е на 5 точки от зоната на изпадащите.

“Сините” са приети за отговорни от Футболната лига за това, че за интервал от три години разноските им са с 13 млн. паунда повече от приходите. От Лигата дори упорстваха за по-сериозно наказване - лишаване на 12 точки и налагане на трансферно ембарго. В същото време юристите на клуба се бореха за отнемането на най-много 6 точки.

JUST IN: Birmingham City have been handed an immediate nine-point deduction for breaking EFL rules. #BCFC pic.twitter.com/pYT66VA462
— FlashScore.in (@FlashScore_IN) March 22, 2019
Още през предишното лято Бирмингам беше в нарушаване на разпоредбите и му беше неразрешено да притегля футболисти. Клубът обаче не обърна внимание на това и контракти датския бранител Кристиан Педерсен от Унион (Берлин), с което още повече ядоса управителните органи. Първоначално беше отказана регистрация на футболиста, само че по-късно беше направено изключение, откакто от Бирмингам заплашиха да сезират съда.

Тази глоба е най-сериозната, която Английската футболна лига постанова от 2007-а година насам, когато на Лийдс бяха отнети 15 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР