Играчките с Маша и Мечока са сред най-исканите от децата

...
Играчките с Маша и Мечока са сред най-исканите от децата
Коментари Харесай

Каква е историята зад известните играчки с Маша и Мечока?

Играчките с Маша и Мечока са измежду най-исканите от децата в последните години. Но по какъв начин са достигнали тези персонажи известност, съизмерима с тази на Барби, Лего и Пес патрул?

Най-напред би трябвало да се каже, че играчките Маша и Мечока се появиха от анимационното филмче със същото име . Това филмче завладя интернационалната аудитория още през 2008 година Но дано се върнем напълно първоначално....

Най-известното детско филмче през последните години несъмнено е „ Маша и Мечока” – създание на Олег Кузовков . Той основава двата персонажа през 90-те, само че производството на рисуваното филмче стартира чак през 2008 година Олег бил на отмора в черноморски курорт, където видял малко момиченце, което се закачало с всички туристи без да се опасява от някого или да изпитва позор . Ядяла от чинията на един, крадяла играчката на различен без да изпитва ни най-малки терзания. В началото всички си играели с нея, само че след това останалите деца почнали да си крият играчките, до момента в който напълно престанали да си играят с нея. Седмица по-късно никой към този момент не желал да поддържа връзка с момиченцето.

Така на Олег му пристигнала концепцията да сътвори персонаж – момиченце, което счита, че целият свят е изработен единствено за нея. Последвала потребността да измисли още един персонаж, с който момиченцето да взаимодейства в другите истории. Идеята за мечка пристигнала от съветските национални приказки. Олег почнал да размишлява върху характера на мечката. Така решил, че тя в миналото е работила в цирк, пенсионирала се е и в този момент живее надалеч от шума на човешките обитаеми места. Затова, мечката от „ Маша и Мечока” може да кара колело и да лови риба.

„ Всички питаха дали Маша има родители. Когато се наложи да разтеглим историята, преди да стартираме работа по анимационното филмче, взехме решение, че Маша ще има дядо, който живее в дребна къщурка покрай железопътната линия. После обаче се отказахме от тази концепция и взехме решение, че възрастният личен състав в сериите ще бъде мечокът. Така Маша остана без родители”, споделя Олег.

Руският екип употребявал наследството на руското изкуство в рисуваните детски и приспособили старите тематики и хрумвания към новите технология и съвремието. Почерпили ентусиазъм от едно от най-успешните филмчета за деца „ Весёлая Карусель” (Веселата въртележка), основано от студио „ Союзмультфильм” през 1969. Този план бил умислен в началото като платформа за нови режисьори, които да могат да тестват качествата си в серии от по три минути, като след това се трансформирал в един от най-успешните анимационни филмчета в руския интервал. След доста години на спиране поредицата била възобновена и за малко време съумяла да завоюва голям брой награди на интернационалните фестивали, като в това време превзела и сърцата на феновете.

Скоро след стартирането си „ Маша и Мечока” стартира да се харесва освен на децата, само че и на възрастните. По детски занимателна, забавна, импулсивна и можеща всичко, Маша, главният воин на анимациите, е момиченце от Русия, което живее в гората, заобиколена от животни. Всъщност, заобиколена от животни, които желаят да избягат от нея. Можеш ли да си представиш? Животните да бягат от момиченце на три години. Защо? Какво би могла да им направи Маша? Тя просто желае да си играе с тях до безспир. Но е толкоз досадна в това си предпочитание, че на процедура задължава животните да ѝ обръщат внимание, което несъмнено не им се нрави. Странна връзка, пораждаща невероятни обстановки.

Един ден, изцяло инцидентно, момиченцето влиза в бърлогата на Мечока и оттогава насетне те стават неразделни другари. Спокоен и толерантен, Мечока се грижи от самото начало за Маша и пробва да я пази от нейните бели. Това от време на време е много мъчно заради характера на Маша. Изхождайки от тази смешна обстановка, занимателните персонажи Маша и Мечока в последна сметка ни описват историята на едно другарство.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР