Играчите на волейболния отбор Малатя Метрополитън Беледиеспор, които се бореха

...
Играчите на волейболния отбор Малатя Метрополитън Беледиеспор, които се бореха
Коментари Харесай

Ужас: Волейболен отбор е под руините, футболен се спаси на косъм

Играчите на волейболния тим Малатя Метрополитън Беледиеспор, които се бореха за плейофите в TVF на мъжка втора лига, са под руините на хотел, в резултат на мощното заметресение в Турция. Волейболистите са били в хотел " Кърчувал " в Малатя, който е бил изцяло опустошен от труса.

Четирима от играчите са били извадени отдолу под руините по време на избавителните интервенции. За останалите към момента няма информация, пишат медите в южната ни съседка.

Епицентърът на земетресението е турският град Пазарджък в провинция Кахраманмараш, напълно покрай границата със Сирия.

Много съществено е ситуацията в 10 турски града, измежду таях са Газиантеп, Диарбекир, Османие, Адана, Адъяман. Властите се притесняват, че под руините на постройките има доста затрупани хора.

Почти цялата част на тима на Газиантеп не бил в града по време на разрушителното земетресение от тази нощ, което значително може би е избавило футболистите на отбора.

Преди три дни отборът гостува на Анталияспор и след срещата играчите получават три дни отмора от управлението, защото идващият мач на тима е след девет дни. Поради тази причина 10 от футболистите вземат решение да останат в Анталия, с цел да прекарат отмора със фамилиите си. Други пък поемат към други места в Турция, като също по този метод заобикалят ужаса на труса.

“Ние сме добре, само че Южна Турция и градът, в който играем - Газиантеп, е в доста неприятно положение. Господ ни избави, друго не мога да кажа. След мача с Анталия получихме три дни отмора и останахме в района, с цел да изкараме къса почивка. Тук също се усети трусът, само че не толкоз мощно. Всичко, което мога да кажа, е, че всички ужасно доста съжаляваме за това, което се случи, и показваме взаимност със фамилиите на потърпевшите ”, сподели звездата на отбора Лазар Маркович пред сръбските медии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР