Играчите на Челси са поредните, които подкрепиха протестите в САЩ

...
Играчите на Челси са поредните, които подкрепиха протестите в САЩ
Коментари Харесай

Челси стана поредният клуб, изразил подкрепата си към случващото се в САЩ

Играчите на Челси са следващите, които поддържаха митингите в Съединени американски щати след гибелта на Джордж Флойд от предходната седмица. Футболистите и щаба на тима застанаха на колене по време на своята подготовка, като образуваха буквата " Н ", с която стартира британската дума " humans ", преведена на български " хора ". По този метод лондончани демонстрираха позицията си срещу расизма.

Капитанът на тима Сесар Аспиликуета, който е един от основателите за тази концепция, съобщи пред клубния уебсайт какво е посланието, което желаят да насочат играчите на Челси: " Това е нещо, посредством което желаеме да изразим позицията си, че живеем в свят, който желаеме да подобрим в бъдеще, да бъдем по-добри, с повече обич, без ненавист. Наскоро видяхме резултатите от расизма и виждаме с всеки един минал ден, че този тип ненавист би трябвало да бъде изкоренена от обществото и ние желаеме да имаме своята роля в това. Много сме горди, че сме част от Челси и подхващаме дейности, като участваме във всевъзможни акции. Искаме да опитаме да помогнем по всевъзможен метод, по който можем. Това е част от нашите полезности и ние одобряваме всичко доста съществено ", разяснява капитанът.

.@cesarazpi has told us what message the Chelsea players want to get across to accompany their collective action at Cobham today… https://t.co/cSBSg9Rwvt
— Chelsea FC (at ) (@ChelseaFC) June 2, 2020
Аспиликуета призна, че играчите наблюдават деликатно новините през последните дни и реакцията в международен мащаб на събитията този път е доказателство за решимостта на хората по целия свят да застанат един до друг пред несправедливостта.

 Ливърпул коленичи в памет на Джордж Флойд

Вчера футболистите на Ливърпул също отдадоха респект на умрелия Джордж Флойд, като застанаха на колене по време на подготовка. Отборът сподели позицията си против расизма и поддържа митингите в Съединени американски щати.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР