Играчът от шампионския отбор на Балкан Алекс Гаврилович се върна

...
Играчът от шампионския отбор на Балкан Алекс Гаврилович се върна
Коментари Харесай

Алекс Гаврилович отново в Ботевград: Дойдох тук, защото обичам това място

Играчът от шампионския тим на Балкан Алекс Гаврилович се върна в Ботевград, с цел да прекара известно време тук в подготовка за новия сезон. Той показа, че това е едно от най-хубавите места в кариерата му и по тази причина е решил да го посети. " Гаро ", както го назовават почитателите, ще остане в Ботевград близо две седмици, през които ще тренира в " Арена Ботевград ". В събота следобед 28-годишният французин бе извънредно благополучен да влезе още веднъж в залата, където завоюва шампионската купа на България година по-рано и показа, че ще направи всичко допустимо, с цел да се види с почитателите на Балкан, до момента в който е в България. В изявление за клубния уебсайт на Балкан, Алекс бе общителен да показа усещанията си за миналия сезон, когато носеше екипа на Цмоки Минск, както и какви са проектите му за идващия.

- Алекс, Добре пристигнал в Ботевград! Какво те докара още веднъж тук?

- Дойдох тук, тъй като обичам това място. То в действителност ми връща едни невероятни мемоари. Искам да упражнявам няколко седмици тук и да видя всички почитатели на Балкан и мои другари. Надявам се да видя допустимо най-вече хора, до момента в който съм тук и също да си умря. Отседнах в Риу Правец, което е едно съвършено място да прекараш ваканцията си.

- Успя ли да видиш към този момент някои съотборници или почитатели?

- Все още не, единствено треньорът Пецо Златанович и вас, само че дойдох в петък вечерта и в събота бях за първи път в Ботевград. Много съм благополучен. Имам съвсем седмица и половина, с цел да възнамерявам срещи с почитателите и всички хора от клуба. Ще подредя графика си и ще се опитам да видя всички, които са в Ботевград. Обещавам.

- Какви бяха страстите ти, когато кацна на летище София?

- Бях в действителност доста благополучен. Резервирах полета си преди седмица и от самото начало доста се вълнувах. Приятно беше да отида и до София, само че най-хубавото възприятие беше, когато пътувах към Ботевград, минах през мястото, в което живеех предходната година и влязох в залата. Невероятно възприятие. Много съм благополучен, че съм още веднъж тук.

- Колко време ще си тук?

- До 1 юли.

- Как мина сезонът за теб преди обстановката с ковид?

- Беше страховит сезон. Минск е доста прекрасен град и тим, усещах се чудесно. Имах опция да играя във ВТБ Лигата, която е едно от най-хубавите шампионати в света. Много съм благополучен, че имах добър сезон в Беларус. За мен беше в действителност доста вълнуващо да имам опцията да играя против тимове като Химки и ЦСКА Москва. Наистина необикновен опит за мен.

- Как завърши шампионата?

- Приключихме, както всички при започване на март, без първенец както във ВТБ Лигата, по този начин и в Беларус също.

- Имаш ли към този момент оферти за идващия сезон?

- Всъщност преди два дни подписах с Нижни Новгород, тъй че ще имам опция да срещна още веднъж тези страхотни тимове, които загатнах. Наистина към този момент нямам самообладание за идващия сезон и съм доста благополучен, че ще играя за Нижни. Моято цел беше да играя в Русия. Миналият сезон играх във ВТБ Лигата, само че в Беларус, беше необикновено, само че една от дълготрайните ми цели беше един ден да играя в Русия. Радвам се, че ще имам късмет да го направя още тази година, а в този момент пристигнах в Ботевград, с цел да се приготвя за идващия сезон.

- Разговаря ли към този момент с Брендън Браун, който бе част от Нижни Новгород предишния сезон?

- Да, несъмнено, чухме се, той ми сподели, че тимът ще ми хареса и това е доста положително място и тим, в който мога да бъда. Съжалявам, че той напусна, щеше да бъде ужасно да играем още веднъж дружно и още повече, в случай че и треньорът Видич беше там. Той заслужава да има тим допустимо най-бързо. Мога да кажа, че това е най-хубавият треньор, който съм имал. Бих желал да беше там, само че също по този начин се надявам и той да си откри добър тим за него, в който ще се усеща добре.

- Как се оправи със обстановката с COVID-19 и каква беше ситуацията в Беларус?

- Беларус беше единствената страна, в която нямаше същинска изолираност. Хората живееха обикновено, не знаех точната обстановка там, тъй като нямаше доста информация за действителния брой на зарезени. Всичко изглеждаше обикновено. Имахме тренировки, за някои това беше ужасно. За мен също, само че се веселя, че хората изглеждаха добре там. През април се върнах във Франция. Не беше толкоз елементарно да нямаш достъп до зали и да не можеш да тренираш, само че трябваше да приемем обстановката и да вършим това, което би трябвало.

- Какво си пожелаваш за идващия сезон?

- Надявам се, че ще стартира допустимо най-бързо и в точния момент. Надявам се, че всичко ще е наред и ще имаме опция да приключим сезонът, както постоянно до момента. Пожелавам си пандемията в действителност да завърши.

След като Алекс Гаврилович татуира на ръката си името на Балкан след продобиване на купата, през днешния ден той сподели и новата му облага, а тя съдържа всички места, на които е живял и играл. Сред тях е още веднъж и заемащия голямо място в сърцето му - Ботевград.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР