Игор Сисоев, основателят на уеб сървъра Nginx, вече не е

...
Игор Сисоев, основателят на уеб сървъра Nginx, вече не е
Коментари Харесай


Игор Сисоев, основателят на уеб сървъра N


Игор Сисоев, създателят на уеб сървъра Nginx, към този момент не е част от плана, благосъстоятелност на F5 
(снимка: Nginx)

Създателят на уеб сървъра Nginx Игор Сисоев напусна плана без авансово известие. През 20-те си години битие Nginx се трансформира в най-популярния уеб сървър в света.

Игор Сисоев напуща компанията, с цел да работи по другите си персонални планове, съгласно обява в формалния. Към момента на издание на материала не е известно за какви тъкмо планове става въпрос.

„ Днес пътищата ни се разминават и Игор отива на заслужена отмора. За благополучие неговият дух и културата, които сътвори, няма да отидат на никое място. В страхотните компании, артикули и планове ДНК-то на създателя е непрекъснато и непроменимо ”, разяснява Роб Уайтли, топ управител в американската компания F5, която погълна Nginx напролет на 2019 година
още по темата
Според статистиката на W3Techs, към началото на януари 2022 година Nginx заема 33% от международния пазар на уеб сървъри. На второ място се подрежда Apache с дял от 31%. Wappalyzer също класира Nginx преди всичко с резултат от 42,8%.

За съпоставяне, единствено преди три години, през февруари 2019 година, делът на Nginx не надвишава 21%, по данни на Netcraft. По това време Nginx заемаше второ място след Apache, който държеше към 31% от пазара. В момента над 374 милиона уеб страницата и портали употребяват Nginx, включително стрийминг услугата Netflix.

През март 2019 година компанията на Сисоев и неговия съучастник Максим Коновалов стана благосъстоятелност на F5 Networks, американски разработчик на системи за ИТ инфраструктурата на предприятията, против сумата от 670 милиона $.

Съгласно изискванията на договорката, марката Nginx беше непокътната, до момента в който Сисоев и Коновалов продължиха да работят по плана като част от F5. Главният изпълнителен шеф на Nginx Гъс Робъртсън, някогашен вицепрезидент на Red Hat, също резервира позицията си. Той се причисли към Nginx през април 2013 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР