Игор Гиркин, някогашният съюзник на Путин, който се превърна във

...
Игор Гиркин, някогашният съюзник на Путин, който се превърна във
Коментари Харесай

Путин е прекалено мил и доверчив: Игор Гиркин обяви, че ще се кандидатира за президент на Русия

Игор Гиркин, тогавашният съдружник на Путин, който се трансформира във зложелател на народа, откакто стартира да подлага на критика метода, по който се води войната в Украйна, реши да отвърне на удара и да провокира персонално президента на Русия. От ареста мъжът, който е упрекнат в свалянето на полет MH17, разгласи, че ще се кандидатира за президент.

В пост в Telegram той очерта за какво би бил по-подходящ да управлява страната от Владимир Путин.

Съобщението пристигна дни откакто 52-годишният Гиркин, изтъкнат националист, не съумя да апелира предварителния арест по обвинявания в подбудителство към екстремизъм.

Бившият офицер от Федералната работа за сигурност (ФСБ), който оказа помощ на Русия да анексира черноморския полуостров Крим от Украйна през 2014 година, беше арестуван в дома си на 21 юли и е изправен пред обвинявания в отправяне на апели за екстремистки действия.

Той намерено разгласява мнения, критикуващи военната тактика и неуспехите на Русия, откогато Путин стартира пълномащабна инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година Дни преди ареста си Гиркин назова съветския президент „ страхлива незначителност “ и сподели, че Русия няма да оцелее още един президентски мандат на Путин.

В дълъг пост в канала си в Telegram в четвъртък Гиркин се съпостави с Путин, който съгласно него е „ прекомерно благ “ и прекомерно „ лековерен “, с цел да управлява страната.

Президентските избори в Русия през 2024 година би трябвало да се проведат на 17 март идната година. Очаква се скоро Путин да разгласи кандидатурата си за шести общ президентски мандат. Според конституционните промени, направени преди войната в Украйна, Путин може да остане на власт до 2036 година

„ Путин отхвърля да управлява военни интервенции и се счита за незапознат във военните въпроси “, написа Гиркин. „ Смятам се за по-компетентен във военните въпроси от сегашния президент и сигурно от сегашния министър на защитата, затова бих могъл да извършвам отговорностите на висш главнокомандващ, както се изисква от Конституцията на Руската федерация. “

Руският президент също е „ прекомерно благ “, добави той.

„ Когато (войната) стартира преди година и половина, той съумя бързо да се увери, че е воден за носа освен от уважавани западни и киевски сътрудници, само че и от ръководителите на нашите правоприлагащи организации, разузнаване организации и военно-промишления комплекс “, написа Гиркин.

Гиркин сподели, че се е оказало, че нито страната, нито армията, нито промишлеността на Русия са подготвени за война и „ по този начин наречената Украйна въобще не е плява във военно отношение “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР