Игор Гиркин, или Стрелков както е известен, се номинира за

...
Игор Гиркин, или Стрелков както е известен, се номинира за
Коментари Харесай

Гиркин се кандидатира за президент на Русия от ареста

Игор Гиркин, или Стрелков както е прочут , се номинира за претендент на президентските избори в Русия от ареста.

Бившият " министър на защитата " на Донецката национална република се намира сега в СИЗО - следственият изолатор в Лефортово , където чака старта на делото си по обвинявания за екстремистка активност .

Намеренията си Гиркин оповестява с писмо, която е прочетено от съпредседателя на организацията му Руско придвижване за Стрелков , Олег Нелзин през вчерашния ден на конференция. " Това е нашият късмет да се обединим пред лицето на външните и вътрешни закани ", показва в изказването си Игор Гиркин.

Организацията би трябвало да стартира да събира подписи за издигането на кандидатурата на Гиркин, като за тази цел да се образува щаб.

Игор Гиркин е някогашен полеви пълководец от т.нар Донецка национална република , оповестена от сепаратиското придвижване в Донбас, което Русия инспирира преди десетилетие по време на Майдана. Той стана прочут и като един от  в Хага по делото за. 

По време на следствието на самолетната злополука се разбра, че е някогашен офицер от Федералната работа за сигурност (ФСБ). От към 7-8 години живее обаче в Руската федерация , заобикаляйки задържане, както от украинските служби, по този начин и от интернационалните институции. Негово беше и едно от първите в Крим и за това по какъв начин бе извършен референдума: " хората гласоподаваха всеобщо за присъединението към Русия, принудени от " дулата " на съветските окупационни сили ".

Игор Гиркин се утвърди като един от критиците на метода на провеждането на съветската военна акция, която стартира под името Специална военна интервенция през февруари 2022 година Едновременно деен блогър, сред Гиркин и Евгений Пригожин, другият деен критик на  военното управление, само че и персонално на Владимир Путин, имаше и състезание и интензивно опълчване. Не бяха ясни обаче персоналните им връзки и връзки. Смяташе се, че Гиркин е непосредствен до ултранационалистическия олигарх Константин Малофеев. 

Гиркин бе , като по повдигнатото му обвиняване е застрашен от пет години затвор в колония.
 Сред ястребите на Путин хвърчи перушина
Сред ястребите на Путин хвърчи перушина

В Русия надига нов тип отстъпник: ястребовидни националисти, за които опълчването на Путин е въпрос на родолюбив дълг

Още при повдигането на обвиняването му на президентските избори, които би трябвало да се проведат през 2024 г. 

" Смятам, че съм по-компетентен по военните въпроси от настоящия президент и сигурно по-компетентен от министъра на защитата ", съобщи Гиркин в Telegram. Според него президентът Владимир Путин е " прекомерно другарски надъхан ", а и е " воден за носа " освен от сътрудниците си на Запад и в Киев, само че и от ръководителите на " нашите служби " за сигурност, разследващи служби и военната индустрия ", съобщи Гиркин.

Все още актуалният съветски президент Владимир Путин не е оповестил публично, че има намерение да остане отпред на Руската федерация, само че  потвърждават желанията му. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отклонява на този стадий директен отговор на този въпрос. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР