Игор Боукър е световно име в областта на медиите, технологиите

...
Игор Боукър е световно име в областта на медиите, технологиите
Коментари Харесай

Моделът Math Men

Игор Боукър е международно име в региона на медиите, технологиите и маркетинга. Лектор, създател, обществен бизнесмен и " ангел вложител ", с сполучливи инвестиции в 24 бизнеса. 

Той може да приказва с безспирна и заразяваща публиката сила за въздействието на цифровите трендове върху бизнеса, живота на обособения човек и обществата. Работил е за марки като Amazon, L’Oréal, Nike, Unilever. Една от известните му теории е " Mad Men в епохата на Math Men "  - за обичайните рекламисти, каквито са били тези от Мадисън авеню в Ню Йорк през предишния век и днешните умни хора - цифровите гении. 

Игор беше един от гостите в панела за цифрово развлекателно наличие и медии на тазгодишното издание на фестивала в София WEBIT.  Ето какво сподели той пред публиката от експерти с интерес към тематиката, пристигнали да го чуят и да видят презентацията му от България и света.

......................

Днес виждам прекалено много политика и много боязън да се поема риск в корпоративния свят. " Не съм сигурен дали да го направя... " е всеобщо публикуван метод на мислене. Има едно непрекъснато изчакване от бизнеса. 

Същото виждам и при медиите. Това в действителност ме изненадва! Защото хората, които работят в медиите, нормално са съвременни, с младо мислене, в крайник с времето, с отлични умения да хващат трендовете. Те първи приспособяват технологиите и разпознават всичко значимо, което се случва по света. Но все пак, в медиите се мисли краткорсочно и се гони бързия финансов триумф.

В малките екрани да вземем за пример, в случай че едно предаване не работи добре, още в четвъртия му епизод то се смъква. Ние обаче живеем в света на цифровите водачи - Math men. Те имат различен, доста по-успешен метод на мислене. Той е: Ще стартира нещо сега и в случай че то е печелившо от 3 до 5 години, значи съм си приключил работата добре. Те са по-търпеливи. 

Какво още става при медиите? Вече има доста банкрутирали медии. Някои медии не прозряха идването на цифровия свят, на Instagram. Продължават да пренебрегват трендовете.

Същото виждам и в ритейл бранша. Много компании продават на дребно като че ли още сме 1999 година Защо? Все още ли не виждат какво става по света, с цел да премислят бизнес моделите си? Наистина ли имаме потребност от толкоз доста време, с цел да приемем, че обстановката е " приспособи се или умри "?!

Когато унищожителната вълна на смяната удари бизнеса, всички би трябвало да сме готови. И това няма общо толкоз с технологиите, колкото с културата на ръководство, гъвкавостта му, умствената настройка и неговото ДНК. 

Има някои представители на малките екрани, които ми споделят: " Ние имаме 80% пазарен дял в избран сегмент и 10 млн. фенове ". А аз ги запитвам: Но какъв брой от вашите фенове познавате в действителност? Като Amazon ли сте, която познава всеки обособен клиент и го познава даже по-добре, в сравнение с той самият се познава?

Продължава на страница 2 и 3.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР