Игнажден е! По традиция, в деня, който поставя начало на

...
Игнажден е! По традиция, в деня, който поставя начало на
Коментари Харесай

Малки коледари са първите посетители при областния управител Вълчо Чолаков на Игнажден

Игнажден е! По традиция, в деня, който слага начало на коледните празници, в Областна администрация Бургас за здраве и благополучие назоваха коледари.

Шестгодишните малчугани от ДГ " Радост " в квартал " Крайморие " зарадваха регионалния шеф Вълчо Чолаков и екипа му с богата стратегия. Коледарите бяха научили чудесно обичайните обредни песни и думи за наричане. " Да бъде! " огласи фоайето на постройката под аплодисментите на разчувствани родители, възпитатели и чиновниците на администрацията.

" Зарадвахте всички ни с наличието си и донесохте същинския коледен дух в нашата администрация. Щастлив съм, че тъкмо вие сте първите гости при мен през днешния ден. Бъдете здрави, поисквам ви да получите най-желаните дарове и да ви се осъществен всички фантазии. Сигурен съм, че ви хареса да бъдете коледари, вашите учители са ви разказали какъв брой значими са те за нашата българска Коледа, пазете традицията. " - с тези думи Чолаков поздрави гостите от група " Малката нимфа ".

Детска градина " Радост " е една от най-старите в Бургас. В 70- годишната си история тя е била обичано място на няколко генерации. Днес радостните деца, които посещават заведението са 260.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР