Ига Швьонтек заяви, че трябва да забрави победната си серия

...
Ига Швьонтек заяви, че трябва да забрави победната си серия
Коментари Харесай

Швьонтек: Трябва да забравя победната серия от пролетта


Ига Швьонтек съобщи, че би трябвало да не помни победната си серия от началото на сезона, в случай че желае да запише нови триумфи в бъдеще. Полякинята записа 37 поредни триумфа, които ѝ донесоха шест трофея, преди да отстъпи пред Ализе Корне в трети кръг на Уимбълдън. Швьонтек даде изявление за Eurosport Полша, в което показа с каква настройка подхожда към мачовете в Ню Йорк и какви са упованията ѝ за идния дуел с Джесика Пегула.

„ В третия сет несъмнено играх доста по-добре, в сравнение с в първия. Бях по-солидна и направих по-малко неточности, което ме кара да съм много удовлетворена от себе си, защото имах доста проблеми за решение на корта “ – разяснява шампионката на Ролан Гарос.

„ В момента най-важното за мен е да не мисля по какъв начин играх по време на победната ми серия напролет. Трябва да не помни това и да го оставя зад себе си. US Open е изцяло друг шампионат, който се организира в изцяло разнообразни условия, а също така наближаваме края на сезона. Опитвам се да съм по-скромна във връзка с упованията към себе си и да си слагам реалистични цели. Ако непрекъснато мисля за неща, случили се преди няколко месеца, това въобще няма да ми помогне. Гледам на сегашния шампионат като на напълно ново преживяване. Стремя се да употребявам опита, който натрупах, само че, както споделих, US Open е нещо изцяло друго “ – добави Швьонтек.

На четвъртфинала в Ню Йорк двукратната шампионка от Големия шлем ще бъде изправена пред доста тежко тестване в лицето на първата ракета на домакините – Джесика Пегула. Световната №8 загуби единствено един сет от началото на шампионата и доближи до тази фаза в три от последните четири „ мейджър “ шампионата на хард, откакто се подреди измежду най-хубавите осем на последните две издания на Australian Open.

„ Джесика несъмнено е измежду най-добре представящите се тенисистки в Тура сега. Напоследък записва положителни резултати във всеки шампионат, в който играе. Със сигурност ще ми бъде мъчно, изключително поради обстоятелството, че се познаваме доста добре. Трябва да употребявам опита си от предходните ми мачове против нея, само че в това време би трябвало да трансформира нещо в играта си, с цел да съумея да я изненадам. Очаква ме доста тежък мач, само че съм оптимистично настроена “ – приключи международната №1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР