Ига Швьонтек заяви, че макар според нея международният интерес към

...
Ига Швьонтек заяви, че макар според нея международният интерес към
Коментари Харесай

Швьонтек: Войната в Украйна все още е много сериозен проблем


Ига Швьонтек съобщи, че въпреки съгласно нея интернационалният интерес към войната в Украйна да е понижен, тя ще продължи да се пробва да притегля внимание върху протичащото се. Вчера международната №1 взе присъединяване в демонстративния шампионат „Ига Швьонтек и другари за Украйна“, като задачата на събитието бе да се съберат средства за потърпевшите от военните дейности.

Швьонтек изигра едносетов мач против другата легенда на полския женски тенис – Агнешка Радванска, който загуби с 4-6, а след това тя и финалистката на Уимбълдън за 2012 година играха и на двойки. Събитието се организира в Tauron Arena в Краков, а съгласно полската телевизия TVP, която излъчи шампионата, събраните средства са в размер на 420 хиляди евро.

„Забелязах, че в първите седмици от войната светът на тениса показва много мощен интерес към протичащото се. Много тенисистки сложихме лентички в цветовете на украинското знаме. С времето обаче това се промени и лентичките последователно изчезнаха. Много играчи и от двата Тура отакзват да разясняват войната и почитам решението им, защото това е тяхно право. Случващото се в Украйна обаче продължава да бъде доста сериозен проблем и по тази причина ще продължа да оказвам помощ когато и с каквото мога“ – съобщи международната №1 пред TVP.

Специални посетители на събитието бяха Елина Свитолина, която влезе в ролята на арбитър на мача сред Швьонтек и Радванска, както и носителят на „Златната топка“ за 2004 година Андрий Шевченко. В момента Свитолина е оставила на назад във времето спортната си кариера, защото е бременна, а също така отделя доста време и старания на филантропична активност за своите сънародници.

„Мисля, че доста малко хора и страни осъзнават в цялостна степен ужасът, който се случва в Украйна. За нас сходни събития са доста значими, защото ни дават опция да беседваме с хората. Надявам се, че скоро ще можем да отпразнуваме успеха на Украйна“ – сподели бронзовата медалистка от Олимпиадата в Токио пред полското издание VOA.

Швьонтек ще се завърне на корта на WTA 250 шампионата на клей във Варшава идната седмица, където ще играе с Магдалена Фрех в първи кръг.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР