Ига Швьонтек загуби от Беатрис Хадад Мая на осминафинала в

...
Ига Швьонтек загуби от Беатрис Хадад Мая на осминафинала в
Коментари Харесай

Швьонтек: Пред Серина се чувствам като хлапе от детската градина


Ига Швьонтек загуби от Беатрис Хадад Мая на осминафинала в Торонто, като това бе нейният трети следващ шампионат без извоюван трофей. На доктрина това не е толкоз сериозна причина за безпокойствие, стига да не приказваме за тенисистка, която напролет завоюва общо шест следващи шампионата, в това число четири WTA 1000 и един от Големия шлем.

Въпреки неуспехите в последно време обаче полякинята остава оптимистка и завява, че построява дълготрайна тактика за своята кариера. „Старая се да преглеждам всичко това като част от дълготраен развой и може би да опитам да установя какви ще бъдат задачите ми за идващия сезон. Обикновено съм съсредоточена най-вече върху сегашното, само че хората от екипа ми ме предизвикват да виждам по-далеч напред“ – показа шампионката на Ролан Гарос.

В Синсинати международната №1 ще опита да завоюва седма купа за сезона преди US Open – нещо, което никой не е реализирал от Серина Уилямс през 2013 година насам. Western & Southern Open обаче надалеч не е измежду най-успешните шампионати за Швьонтек, като досега тя не е прекосявала втори кръг. За нея обаче има и добра вест – съгласно метеорологичните прогнози в Охайо няма да го има вятърът, който я тормозеше в Торонто.

„В Торонто беше доста прохладно, изключително през първия ден. Нямах визия, че ще бъде по този начин. Много е мъчно да се подготвяш в такива условия. В мача против Хадад Мая ми беше доста мъчно, когато тя играеше с тил към вятъра, защото той правеше ударите ѝ още по-силни и на моменти просто не можех да доближи до тях. Още след мача споделих, че вятърът унищожи играта ми в първия сет и това беше изцяло вярно“.

„Въпреки това обаче се пробвам да привикна да играя във всевъзможни условия, защото това е основно за триумфите, когато всяка седмица си в друг град. През първата част от сезона имах огромен шанс в това отношение, защото се случваше по този начин, че нямах мачове във ветровитите дни. В момента се пробвам да бъда готова за всичко“.

Част от това „всичко“ би могъл да е конфликт със Серина Уилямс на финала в Синсинати. На въпроса по какъв начин би се чувствала при възможен конфликт с американската легенда, международната №1 отговори „Много бих желала да схвана какво е чувството да видиш Серина от другата страна на мрежата. Като дребна я гелдах по малкия екран и в никакъв случай не съм предполагала, че ще вземам участие в един шампионат с нея. Изглеждаше ми като нещо друг свят“.

Серина и Швьонтек в никакъв случай не са играли една против друга, като полякинята споделя, че за нейно страдание двете не са се виждали и отвън корта. „Трудно ми е да се срещна със Серина, тъй като съм доста срамежлива, а тя постоянно е заобиколена от хора. Когато я погледна, незабавно не помня, че съм №1 в света и се усещам като хлапе от детската градина“ – показа с усмивка родената във Варшава тенисистка.

Швьонтек ще стартира присъединяване си на Western & Southern Open от втори кръг, където ще се изправи против друга „мейджър“ шампионка – Слоун Стивънс.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР