Ига Швьонтек за пръв път в своята кариера се класира

...
Ига Швьонтек за пръв път в своята кариера се класира
Коментари Харесай

Дебютният 1/4-финал е факт: Швьонтек отрази два мачбола и оцеля в тенис трилър срещу Бенчич

Ига Швьонтек за пръв път в своята кариера се класира за 1/4-финалите на Уимбълдън. Световната номер едно изглеждаше напуснала съвсем сигурно конкуренцията, защото Белинда Бенчич водеше със сет и 5:4 гейма, а също така разполагаше с два следващи мачбола, само че изненадата беш избегната, защото топ поставената съумя да измъкне втрата част в тайбрек и оттова насетне не погледна обратно, осигурявайки си дебют във етапа на финалната осмица в Лондон - 6:7(4) 7:6(2) 6:3.

По този метод полякинята към този момент е в серия от 14 поредни победи и ще се изправи против друга тенисистка, която е била на върха в международната класация, а точно Виктория Азаренка, откакто 2-кратната шампионка от Шлема резервира перфектия си баланс в мачовете си с Елина Свитолина и надделя след супер тайбрек в решителния сет.

Началото на дуела се оказа повече от оптимистично за полякинята, която на бърза ръка зададе високо движение в разиграванията със своя форхенд, чието качество върху тревното покритие се усъвършенства непрекъснато, и тя си обезпечи три брейкбола още на самия старт. Олимпийската златна медалистка на собствен ред пък загатна, че надалеч не е подготвена да се съобщи по този начин елементарно и влезе в скоростни размените от главната линия с топ поставената, като съумя да заличи тези благоприятни условия пред нея, а доста скоро и четвъртата точка за пробив, разкрила се пред нейната съперничка, бе осуетена.

Последва известно мъртвило на корта, преди с настъпването на десетия гейм Швьонтек да вдигне оборотите и незабавно си подсигурява два сетбола, повеждайки с 15:40, но швейцарката не се пропука в поливалентната обстановка, като впечатли със отбраната си и провокира изиграването на тайбрек. Именно в него Бенчич се отпусна изцяло от обзелата я на моменти вдървеност, като разпростра изцяло капацитета си в атакуващ проект и пречупи съпротивата на международната номер едно, откакто респектиращо записа откриващия сет на сметката си.

In command.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР