Ига Швьонтек в последните месеци съумя да се превърне в

...
Ига Швьонтек в последните месеци съумя да се превърне в
Коментари Харесай

Нова наказателна акция: Ига Швьонтек е 1/4-финалистка на надпреварата във Варшава

Ига Швьонтек в последните месеци съумя да се трансформира в истински доминант на женската тенис сцена, какъвто не бяхме виждали от господството на сестрите Уилямс, откакто завоюва куп оценки, измежду които и Ролан Гарос, и се намираше в серия от 37 следващи победи, преди в третия кръг на Уимбълдън да допусне проваляне от ветеранката Ализе Корне, след като датира и последната ѝ поява на корта. Световната номер едно се беше отдала на отмора, подготвяйки се за американското турне, но седмица преди неговото начало реши да зарадва феновете на тениса в родината си Полша, като се включи на WTA 250 конкуренцията във Варшава, където заредена с позитивни страсти прелетя през първия кръг и си обезпечи дуел против,,щастливата губеща " Габриела Лий в осминафиналите.

Клей настилката постоянно е предоставяла опция на локалната фаворитка да разгърне цялостния си капацитет, като Швьонтек през днешния ден още веднъж не изневери на стила си и за единствено 73 минути на корта се оправи със съпротивата на румънката след 6:3 6:2. Във етапа на четвъртфиналите, по пътя си към купата, първата ракета на света ще би трябвало да премери сили с петата сложена в схемата Каролин Гарсия.

Топ поставената в полската столица бе безпощадна по отношение на противничката си при започване на дуела, като ѝ отпусна едвам точка в първите си четири подавания и загатна, че се усеща чудесно пред родната си аудитория. Швьонтек ненадейно повиши равнището си в осмия гейм до невъзможни за международната номер 146 висоти, като посредством поредност от ловко извършени комбинации в атакуващ проект осъществя късен пробив, който ѝ разреши на личен сервис да затвори откриващия сет.

Втората част подсети до последния подробност на видяното от полякинята в хода на клей сезона, откакто международната номер едно се нуждаеше едвам от четвърт час на корта, с цел да изрази преимуществото си по всички индикатори на таблото и поведе удобно със сет и 4:0. Мигновено последва първи гейм с компликации за Ига в мача и тя бе изправена пред угрозата да изгуби единия си брейк, само че точно в основните моменти локалната фаворитка играеше най-хубавия си тенис и безпроблемно се оправи с неподходящата обстановка, преди минути по-късно необезпокоявана да се поздрави с успеха в родната си Варшава под бурните овации на своите сънародници по трибуните.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР