Ига Швьонтек спечели третата си титла от Ролан Гарос.Полската №1

...
Ига Швьонтек спечели третата си титла от Ролан Гарос.Полската №1
Коментари Харесай

Ига Швьонтек спечели Ролан Гарос

Ига Швьонтек завоюва третата си купа от " Ролан Гарос ".

Полската №1 в женския тенис победи Каролина Мухова с 6:2, 5:7, 6:4 във финалния дуел, като по този метод съумя да отбрани своята купа.

Швьонтек го направи по безусловно безапелационен метод, откакто не загуби нито сет до днешния заключителен дуел. Пет двусетови победи беляза нейния път до финала, като три от сетовете приключиха с по този начин наречения " геврек ", без противничката да завоюва и гейм, както и един мач, който не се доигра поради травма на опоненткта, само че и там изодът надали щеше да е доста по-различен.

Тази серия изведе Швьонтек до днешния край, където макар миговете на съмнение, след 3 часа и 39 минути игра, тя завоюва своята четвърта купа от Големия Шлем, като три от тези оценки пристигнаха точно на " Филип Шатрие " в Париж.

Днес нейната безпощадна доминация продължи, което не бе особена изненада поради обстоятелството, че против себе си Швьонтек имаше достигналата сензационно до финиала международна №43 Каролина Мухова от Чехия.

Но Мухова сподели страховит тенис във втората половина на мача и даже поведе с пробив в средата на третия сет. Това бяха мигове, в които Швьонтек бе изнервена и разколебана, крещеше към щаба си и нямаше и помен от терминатора, който виждахме в предходните мачове.

Големите първенци обаче са такива, тъй като съумяват да се измъкнат от всяка обстановка, а тази приключи със сълзи от наслада и високо вдигнати ръце за международната №1.

Нещата получиха стеснителен за Мухова тип още във втория гейм на мача, когато Швьонтек проби безпроблемно и поведе с 2:0, а минути по-късно разликата стана 3:0.

Единственият момент в сета, когато имаше вяра, че може да има някаква конспирация бе в петия гейм, когато при 3:1 в интерес на Швьонтек, Мухова доближи до първата си точка за пробив.

Тя обаче не се възползва от нея, а по-късно безславно заагуби частта с 2:6.

Такъв изглеждаше и сюжетът във втория сет. Швьонтек поведе с 3:1, само че този път разликата бе, че Мухова осъществя брейкбола си и след това изравни, а обстановката се прекатурна, когато с нов пробив чехкинята поведе с 5:4 и към този момент сервираше за втория сет.

В тези мигове Швьонтек стартира да крещи към своя щаб и явно изпускаше нещата от надзор. Разколебаването в нейната глава се отразиха на играта й, като въпреки да реализира рибкрейк, полякинята още веднъж позволи пробив и с 5:7 загуби първия си сет на " Ролан Гарос ".

А съмненията продължиха и в третата част. Мухова побведе с 4:3 и пробив на сметката си, само че това бе моментът, в който Ига Швьонтек потвърди за какво е №1 и за какво заслужава тази купа.

Тя сподели най-хубавото от своя боеприпас и с три следващи гейма съумя да отбрани своята купа в Париж.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР