Ига Швьонтек се завърна победоносно на корта на WTA 1000

...
Ига Швьонтек се завърна победоносно на корта на WTA 1000
Коментари Харесай

В мач между две шампионки: Андрееску пристисна Швьонтек до ръба, но световната №1 оцеля

Ига Швьонтек се завърна победоносно на корта на WTA 1000 конкуренцията в Индиън Уелс, където преди година подвигна купата и се възкачи на трона в международната класация, от който повече не слезе даже за седмица, като наложи същинска доминация в Тура. През днешния ден полякинята имаше привидно непредсказуемо тестване против себе си в лицето на някогашната шампионка в надпреварата Бианка Андрееску, като двете носителките на титли от Големия шлем предложиха първокачествен тенис конфликт на феновете, само че в последна сметка първата ракета на планетата не позволи изненада и се поздрави с успеха, пристигнала за малко над два часа на корта - 6:3 7:6(1). Сблъсъците в Калифорния с първенци в " мейджър " конкуренциите за топ поставената в схемата обаче не стопират дотук и в идващия си мач, който е от осминафиналната фаза, тя ще срещне преродената Ема Радукану.

Канадката имаше ослепително начало на дуела, откакто на два пъти отвърна фаворитката с печеливши удари и съумя да пробие, но отговорът на Швьонтек по никакъв метод не отстъпи на показаното от международната номер 36 и рибрейкът беше реалност. Преломният миг на дебютната част настъпи в петия гейм, когато Андрееску все по този начин решително поддържаше темпото на полякинята и след положителни акции наоколо до мрежата доближи два брейкбола, пред които Ига надалеч не се трогна и навлезе в типичния си темп, наподобявайки стена на главната линия, с цел да отрази възможностите пред аутсайдерката и след това да осъществя основен пробив, донесъл ѝ триумфа в откриващия сет.

Стартът на втората част беше повече от отличен за международната номер едно, която продължи подема в представянето си и причисли дебютното подаване на някогашната шампионка от US Open към актива си. Изправена до стената по пътя към провалянето, Андрееску заигра на върха на качествата си и подсети за дните, когато беше измежду най-хубавите тенисистки на планетата, при което сътвори цялостен поврат и поведе на собствен ред с 4:2.

Полякинята това и чакаше, с цел да вдигне за следващ път оборотите и под знака на нормалната си вариативност в ударите наруши напълно набраната инерция от страна на международната номер 36, като завоюва идващите три гейма и имаше правото да сервира за успеха. Канадката обаче ясно показва с дейностите си, че към момента не е споделила последната си дума в мача и реализира рибрейк, с който провокира изиграването на тайбрек. В дългия гейм господството беше напълно в интерес на Швьонтек, която нито за секунда не позволи съмнение и давайки едвам една точка на съперничката си, защитаващата шампионка подпечата успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР