Ига Швьонтек се завърна обратно на шампионския трон, след като

...
Ига Швьонтек се завърна обратно на шампионския трон, след като
Коментари Харесай

Хеттрик за световната №1: Швьонтек съкруши Рибакина и вдигна трета поредна титла в Доха!

Ига Швьонтек се завърна назад на шампионския престол, откакто победи над Елена Рибакина в блестящия край на WTA-1000 конкуренцията в Доха, с което отбрани купите си от последните две издания на шампионата. Световната номер 1 и казахстанската представителка, която се намираше в серия от осем следващи победи, ни демонстрираха изключителна борба във всеки един аспект, само че по-здравите нерви на полякинята напрегнат я изведоха до триумфа във значимите моменти, а с това и до купата в катарската столица - 7:6(8) 6:2.

Началото бе повече от обещаващо за международната номер 4, като тя съумя осъществя два пробива над фаворитката и да поведе с 4:1. Точно тогава обаче случай с крайници на Рибакина, който докара до здравно спиране, накара ритъмът й на игра да се загуби, от което полякинята се възползва по най-хубавия метод, печелейки пет следващи гейма. Въпреки това, някогашната шампионка на Уимбълдън съумя да се завърне в играта и да се стигне до тайбрек. Дългият гейм стартира съвсем равностойно за двете страни, само че Швьонтек пое контрола в свои ръце и имаше два сетпойнта пред себе си (при 6:4) Въпреки това, съперничката й съумя да ги избави и даже самата Рибакина имаше опцията да затвори сета (при 7:6), но международната номер 1 показва класа по-късно и завоюва тайбрека с 10:8.

Нивото на игра на настоящата шампионка се подвигна фрапантно във втория сет, като не разреши на противничката си да завоюва гейм от сервиса й. За сметка на това лидерката в WTA разруши сервис играта на по-ниско ранкираната тенисистка два пъти и завоюва с 6:2 както и третата си купа в катарската столица.

С това 4-кратната шампионка от Големия шлем подвигна първия си трофей през 2024-та година, който се явява седми в шампионатите от сходен сан в кариерата, както и общо 17-и на WTA сцената.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР