Ига Швьонтек се класира за втория кръг на турнира по

...
Ига Швьонтек се класира за втория кръг на турнира по
Коментари Харесай

Ига Швьонтек записа победа в първия си мач на корта след Уимбълдън

Ига Швьонтек се класира за втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка в полската столица Варшава. Полякинята, която е номер 1 в международната класация, победи с 6:4, 6:3 Нигина Абдураимова.

Това беше първи мач за Швьонтек след провалянето ѝ на четвъртфиналите на " Уимбълдън " против Елина Свитолина. Полската тенисистка ще опита да завоюва четвърта купа през 2023 година във второто си присъединяване на домашния шампионат във Варшава.

Шампионката от Ролан Гарос " през сегашния сезон Ига Швьонтек завоюва осем от последните 11 гейма в дуела след резултат от 4:4 в първия сет на дуела, траял 1 час и 36 минути.

" Това е специфичен шампионат, на който не е елементарно да се играе. Много съм щастлива, че още веднъж мога да играя пред полски ентусиасти. Първите кръгове постоянно са много сложни, изключително след последните мачове на тревна настилка. Надявам се, че ще играя все по-добре с всеки минал ден. Необходимо е да работя още много ", съобщи 22-годишната Швьонтек след края на дуела си против представителката на Узбекистан.

В идващия кръг на шампионата във Варшава полякинята ще играе против Клеър Лиу (САЩ) или Юе Юан (Китай).

Финалистката от последното издание на " Ролан Гарос " Каролина Мухова също се класира за втория кръг в полската столица. Поставената под номер 2 в схемата чехкиня се наложи след поврат с 4:6, 7:6 (0), 6:3 против Александра Саснович (Беларус).




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР