Ига Швьонтек с успеха си срещу Дария Касаткина в откриващия

...
Ига Швьонтек с успеха си срещу Дария Касаткина в откриващия
Коментари Харесай

Нова наказателна акция: Швьонтек преодоля Гарсия и е част от 1/2-финалите във Форт Уърт!

Ига Швьонтек с триумфа си против Дария Касаткина в откриващия си мач на Финалите на WTA затвърди всеобщото мнение, че се усеща чудесно, играейки на американска земя, точно където завоюва купата от US Open и още куп други оценки в хода на сегашния тенис сезон. Полякинята през днешния изрично оправда спекулациите по собствен адрес, че е най-големият любимец за трофея във Форт Уърт и реализира безапелационна победа над международната номер 8 Каролин Гарсия, откакто взе своя реванш за провалянето си по-рано тази година в родната Варшава от шампионката в Синсинати - 6:4 6:2. По този метод лидерката в класацията на WTA оглавява еднолично група В, в която още попадат Кори Гоф и Дария Касаткина, и си резервира място на полуфиналите в щата Тексас.

Французойката имаше повече от оптимистично начало на дуела, откакто на няколкото пъти се оправи със съпротивата на фаворитката при размените от дъното на корта и взе ранен пробив задатък. Мигновено последва ответен отговор от Ига, която с надълбоко пласирани ретури наруши ритъма в играта на съперничката, карайки ги я да бърка доста повече, и си завоюва известно преимущество, с цел да изравни резултата и след това с положително сервиране предотврати нови два брейкбола за международната номер 8. Гарсия очевидно не изглеждаше в нужната форма, с цел да издържи игрово и душевен на Швьонтек, която не се поколеба с поредност от печеливши отигравания да осъществя съдбоносен пробив на нула в деветия гейм, донесеил ѝ триумфа в откриващия сет.

На старта на втората част международната номер едно показва афинитета си към игра наоколо до мрежата и изненада аутсайдерката, поздравявайки се пробив задатък. Непосредствено по-късно полякинята попадна в неподходящата обстановка да брани началния си удар, но макар заплахата, то тя резервира мир на духа си и по впечатляващ метод се измъкна от 0:40. Последваха лесни сервис геймове за продавачите, преди Швьонтек да узакони преимуществото си на корта в зала " Берси " във всеки един индикатор с нова многоходова акция и скоропостижно пасивът ѝ беше премахнат. Този върховен миг повлия повече от позитивно на първата ракета на света, която въодушевена от резултата откри сили да удвои преднината си и изцяло необезпокоявано подпечата триумфа си в срещата.

All aboard the Swiatek Express
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР