Ига Швьонтек разкри, че в началото не е планирала да

...
Ига Швьонтек разкри, че в началото не е планирала да
Коментари Харесай

Швьонтек: Да пропусна Madrid Open беше добро решение


Ига Швьонтек разкри, че първоначално не е възнамерявала да пропуща WTA 1000 шампионата в Мадрид, само че след това това се е оказало доста положително решение. Световната №1 усили серията си от следващи победи на 28, като за втора поредна година завоюва купата в Рим след триумф над Онс Жабур на финала. Полякинята даде изявление за уеб страницата на WTA, в което разкри кои са били най-важните фактори за триумфа ѝ във „Форо Италико“ и показа упованията си за идния Ролан Гарос.

– Какви бяха главните разлики сред шампионатите в Щутгарт и Рим и по какъв начин ти се отрази това, че реши да си вземеш къса отмора и да не играеш в Мадрид?

– Бих споделила, че главната разлика се състоеше в това, че след късата отмора ми беше малко по-трудно да навляза в темп. В Щутгарт нямах доста време да обмислям нещата, до момента в който в този момент трябваше да внимавам с това, защото в случай че мислиш прекомерно доста, можеш в един миг самичък да си поставиш психически капан. Освен това упованията от страна на медиите и почитателите бяха по-големи, защото в Рим защитавах купата. В тази връзка беше ужасно, че целият ми екип беше до мен. Дария ми оказа помощ доста и с помощта на нея влязох в мачовете с вярната настройка. Отборната работа беше ключът към всичко. Хората от екипа ми бяха тези, които предложиха да си умря и да пропусна Мадрид. В началото бях скептична, само че след това се оказа, че това в действителност е било вярното решение.

– Докога съгласно теб би могла да продължи победната ти серия?

– Преди мач няма смисъл да мисля какъв брой е дълга серията и по кое време би могла да завърши. Изобщо не обръщам внимание на това. Мисля, че сега пред мен няма граница и мога да стигна доста по-далеч. Това е настройката ми сега. Не прахосвам сила да мисля за това, което се е случило до момента. Горда съм от това, което направих от началото на сезона, само че в това време съм окуражена да не преставам да надвивам.

– Според почитателите и медиите ти си главният любимец за купата на Ролан Гарос. Какво ще ти бъде нужно, с цел да триумфираш в Париж за повторно?

– Най-важното ще бъде да подходя по напълно същия метод, по който го върша от Доха насам. В шампионатите от Големия шлем напрежението постоянно е доста по-сериозно, само че се надявам да съумея да се оправя с това. Приемам обстоятелството, че серията ми все в миналото ще завърши. Трудно е да бъда на най-високо равнище ден след ден, защото в последна сметка и аз съм човешко създание. Ще се опитам да виждам на Ролан Гарос като на всеки различен шампионат, само че в това време ще имам опцията да му се насладя повече, защото имаме почивни дни сред мачовете.

– Какво обичаш да правиш в свободното си време? Какви са заниманията ти?

– Много одобрявам конструкторите LEGO, само че е мъчно да пътувам с тях и взех решение да спра (смее се). Обичам и да чета. Старая се да чета както художествена литература, по този начин и научни книги от най-различни области, с цел да се възпитавам. Също по този начин сега виждам „Момичетата Гилмор“ за повторно. В Рим имах време да виждам единствено по един епизод дневно и да чета по половин час, а в останалото време спях. Не знам дали в Париж ще е същото. Обичам този град и доста бих желала да го прегледам още веднъж, изключително откакто предходната година бяхме в „балон“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР