Ига Швьонтек продължава да се представя изумително през последните седмици.

...
Ига Швьонтек продължава да се представя изумително през последните седмици.
Коментари Харесай

Швьонтек: Тренирах много във фитнеса и трудът ми се отплаща


Ига Швьонтек продължава да се показва удивително през последните седмици. Полякинята усили серията си от следващи победи на 15, откакто рано тази заран надви над Петра Квитова на четвъртфиналите в Маями. Така международната №2 към този момент е единствено на една победа от това да стане деветата тенисистка в историята, играла на финалите в Индиън Уелс и Маями в един и същи сезон.

„През последните дни непрекъснато играя против доста мощни тенисистки и усещам, че след всяка победа се трансформирам в по-добър състезател. Първият ми сервис е добър и съумявам да се приспособявам към изискванията и стиловете на своите съпернички. Би трябвало да съм изморена, само че след таква победна серия не чувстваш отмалялост, искаш просто да продължиш да играеш“ – разяснява втората сложена.

„В предсезонната подготовка отделих огромно внимание на физическата си кондиция и в този момент този труд се отплаща. Движението по корта е нещо, което бях принудена да усвоя още като дете. Тогава ударите ми бяха много по-слаби от тези на множеството ми съпернички и трябваше непрекъснато да търча, с цел да се пазя. Също по този начин ретурът ми е на високо равнище сега, което много ми помага“.

На въпроса дали има някакви суеверия, които съблюдава преди шампионат, Швьонтек отговори „Миналата година непрекъснато гледах схемите и проучих против кого и в кой кръг бих могла да играя, само че след това осъзнах, че това не се отразява добре на концентрацията ми. Сега просто запитвам хората от екипа ми дали съм имала шанс при жребия или не, след което мисля единствено за съперничката си в идния мач. Мисля, че този метод е доста по-практичен“.

Родената във Варшава тенисистка показа и упованията си за идния полуфинален конфликт с Джесика Пегула. Американката ще е много по-отпочинала, защото в последните си два мача престоя на корта общо едвам 45 минути поради отказванията на Анхелина Калинина и Паула Бадоса.

„В момента за мен няма огромно значение коя е идната ми съперничка, само че мисля, че ни следва завладяващ мач. Като експерти от най-голям сан сме готови за всевъзможни обстановки и съгласно мен не е толкоз значимо дали на този стадий от шампионата сме престояли на корта малко повече или по-малко. Джесика е доста сложен конкурент и ще би трябвало да дам всичко от себе си, с цел да я победя, само че се усещам изцяло подготвена“ – съобщи Швьонтек.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР