Ига Швьонтек през миналия сезон се превърна в същинска машина

...
Ига Швьонтек през миналия сезон се превърна в същинска машина
Коментари Харесай

Да достигнеш финал с общо 2 загубени гейма: Няма невъзможни неща за Ига Швьонтек!

Ига Швьонтек през предишния сезон се трансформира в същинска " машина " за победи, която властваше на сцената в женския тенис в продължение на съвсем цялата 2022-ра, удостоверение за което са осемте ѝ трофеи в хода на годината и серията от 37 следващи триумфа. Основите на превъзходството на полякинята обаче бяха сложени на конкуренцията в Доха преди 12 месеца, когато международната номер едно завоюва оценката и след това се трансформира в най-хубавата тенисистка на планетата.

Швьонтек за сметка на страхотния си минал сезон, то не потегли по мечтания метод през 2023-та и позволи проваляне още в първата седмица на Аустрелиън Оупън, но в хода на актуалната седмица се завърна в Тура след присъединяване си в Мелбърн, като освен това го направи точно в катарската столица, където имаше задачата да брани трофея си. Полякинята потегли с триумф над Даниел Колинс, отпускайки ѝ единствено един гейм, за по-малко от час на старта в шампионата и след отричане на Белинда Бенчич се класира за полуфиналната фаза, където в хода на днешния ден разгроми Вероника Кудерметова след едвам 57 минути игра - 6:0 6:1. По този метод първата ракета на света се класира за финала в Доха и ще пази купата си против втората сложена Джесика Пегула, точно от която пристигна една от общо двете ѝ загуби през сегашния сезон.

Откриващият сет на дуела представляваше същинско шоу от страна на Ига, която имаше забележително предимство във всеки един аспект на играта и не разреши на рускинята нито един път да запише три точки в границите на един гейм, като ѝ " върза геврек " за по-малко от половин час на корта.

На старта на втората част международната номер 11 откри себе си и преодоля психическата преграда, разписвайки се в резултата за първи път в срещата, но оттова насетне защитаващата шампионка възвърне превъзходството си и постави точка на разногласието.

A WOMAN ON A MISSION
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР