Ига Швьонтек покори WTA финалите в Канкун и ще завърши

...
Ига Швьонтек покори WTA финалите в Канкун и ще завърши
Коментари Харесай

Кралицата на WTA финалите: Швьонтек се разправи за под час с Пегула и е отново №1 в света

Ига Швьонтек покори WTA финалите в Канкун и ще приключи сезона под номер едно, измествайки Арина Сабаленка от върха. Полякинята призна, че не се усеща изключително добре душевен, откакто отстъпи на Йелена Остапенко в 1/4-финалите на US Open и си взе няколко седмици отмора от спорта, които наподобява са дали нужния позитивен резултат и през днешния ден тя записа своята 11-та поредна победа.

Шампионката от Ролан Гарос първо покори конкуренцията в Шанхай, а на WTA финалите беше изцяло безкомпромисна, печелейки петте си срещи без изгубен сет. Финалният конфликт опълчи Швьонтек на Джесика Пегула, като станахме очевидци на същинска наказателна акция от страна на полякинята, която имаше потребност от единствено 58 минути, с цел да се наложи с 6:1 6:0 и по този начин си отмъсти на американката за провалянето, което записва от нея в Монреал по-рано през сезона.

Двубоят надалеч не предвещаваше сходно развиване в самото му начало, защото двете тенисистки завоюваха безпроблемно своите откриващи сервис геймове. Оттам насетне обаче видяхме същинска доминация на по-високоранкираната тениската и тя отпусна единствено 5 точки на своята съперничка до края на сета.

Втората сложена продължи да е цялостна стопанка на събитията на корта и наказваше всяка една по-плитка топка, а Пегула доближи до геймбол едвам при 0:5 от позиция, само че не се възползва от шанса си и по този начин Швьонтек затвори срещата с 11 следващи гейма в своя изгода, гарантирайки си дебютна купа от WTA финалите в своята кариера.

По този метод новата международна номер едно се трансформира в най-младата шампионка от 21 години насам и тенисистката с минимум изгубени геймове, откогато надпреварата се организира още веднъж с групова фаза, а от WTA несъмнено ще би трябвало да намерят опция на мексиканския град, който предложи най-много дъждовно време и прясно оцветен корт, чието положение беше на равнището на аматьорски шампионат.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР