Ига Швьонтек няма да участва на WTA 1000 турнира в

...
Ига Швьонтек няма да участва на WTA 1000 турнира в
Коментари Харесай

Швьонтек се отказа от участие в Мадрид


Ига Швьонтек няма да взе участие на WTA 1000 шампионата в Мадрид. Световната №1 е взела решението предвид на натоварената си стратегия напоследък и нуждата от отмора и възобновяване на дясната ръка.

„ След интензивните последни седмици и спечелването на четири следващи трофеи е време да се погрижа за рамото си, което ме боли от Miami Open. Нуждая се от отмора от интензивните мачове, с цел да възстановя рамото и по тази причина за жалост ще пропусна Mutua Madrid Open. Тялото ми се нуждае от отмора “, написа Швьонтек в Twitter.

В последните седмици полякинята показва, че справедливо е новата №1 в света Тя завоюва купите в Доха, Индиън Уелс, Маями и Щутгарт като се намира в серия от 23 поредни победи.

Позицията ѝ като №1 в света не е застрашена, защото тя ще загуби единствено 120 точки от осминафинала си в Мадрид през предходната година. Оттук насетне тя насочва напъните си към подготовка за WTA 1000 шампионата в Рим и несъмнено, за Ролан Гарос. „ Ще се забележим скоро. Надявам се да играя доста пъти в Мадрид в бъдеще “, написа още лидерката в женския тенис.

Тъй като жребият към този момент бе изтеглен, то нейното място в него ще бъде заето от Лейла Фернандес като сложена под №17, което значи, че вместо с Дария Касаткина канадката ще играе с квалификантка в първи кръг.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР