Ига Швьонтек нееднократно е заявявала подкрепата си към украинския народ

...
Ига Швьонтек нееднократно е заявявала подкрепата си към украинския народ
Коментари Харесай

Да види сторенето и тогава да коментира: Темата за украинските играчи скара Азаренка с Швьонтек

Ига Швьонтек неведнъж е заявявала поддръжката си към украинския народ през последната над една година и съвсем няма  шампионска тирада, в която да не се обърне към популацията на Украйна, с цел да му вдъхне кураж. Световната номер едно осъжда остро съветската инвазия в Украйна и даже стигна до такава степен, че приключи спонсорския си контракт с китайския мобилен колос " Xiaomi ", тъй като компанията работеше засилено на съветския пазар, а полякинята беше безапелационна, че не може да печели пари от страданията на хората. Трикратната шампионка от Шлема също по този начин разкритикува WTA, че не прави задоволително за комфортa на украинските тенисистки и съобщи, че въобще не би могла да се състезава, в случай че същото нещо се случваше в нейната страна.

Позицията на Швьонтек обаче очевидно не се е харесала изключително на Виктория Азаренка, която заема място в съвета на играчите от WTA Тура и явно се е почувствала наранена от думите на своята колежка, тъй като не пропусна да влезе в прочут вербален спор с нея:

" Съветът прави всичко допустимо за това всяка една украинска тенисистка да се усеща оптимално добре и сме в непрестанен контакт с шефовете на WTA. Потапова беше незабавно предизвестена, когато излезе на корта с тениска на съветски футболен тим, а Костюк продължава да не поздравява своите съпернички от Русия и Беларус, като получи правото на финала в Остин да не се снима с Варвара Грачева и да организира обособена фотосесия на награждаването. Не мога да кажа, че това ми е изключително прелестно, тъй като го е правила и с мен, само че в същото време се опитваме да проявим нужното схващане и гледаме да избегнем всевъзможен вероятен спор.

Самата аз се състезавам без народен байрак от над една година и нямах право даже да играя на Уимбълдън, тъй че Швьонтек може първо да види какво е сторено в нашия спорт от началото на войната и чак тогава да разяснява. Самата аз мога да я снабдя с всички нужните обстоятелства по тематиката и тогава в действителност бихме могли да проведем естествена полемика, тъй като сега позицията ми се разграничава изцяло от нейната " - безапелационна е някогашната първа ракета на света.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР