Ига Швьонтек навярно се намира във формата на живота си,

...
Ига Швьонтек навярно се намира във формата на живота си,
Коментари Харесай

16-та поредна победа: Новата номер 1 срази Пегула и ще спори за титлата в Маями!

Ига Швьонтек вероятно се намира във формата на живота си, откакто беше в серия от 15 следващи победи и изцяло справедливо ще се изкачи до номер 1 в международната класация от понеделник. Младата полякиня рано тази заран излезе на корта в Маями за полуфиналния си дуел против Джесика Пегула, където при триумф щеше да си обезпечи опция да спори за трета поредна купа от сериите,,WTA 1000 ". Бившата шампионка от Ролан Гарос за следващ път показва своите качества, като опитваше да постанова превъзходството си от първата минута в мача и разполагаше с предимство във всяко едно отношение против американката, с цел да се поздрави с нова влиятелна победа след 6:2 7:5, с която повиши серията си на 16 следващи триумфа. Швьонтек с триумфа си подсигурява място в конфликта за купата, където я чака Наоми Осака, която късно нощес надделя Белинда Бенчич.

Ига съумя да наложи своето движение през цялото време на дуела и използваше ловко мощния си форхенд, с който си създаваше нужното преимущество, с цел да осъществя ранен пробив. Полякинята продължи да оказва сериозен напън върху началния удар на Пегула, с помощта на което доближаваше до голям брой брейкболи и в седмия гейм с добра акация наоколо до мрежата оползотвори своя късмет, с цел да удвои преднината си. Топ поставната резервира солидното си показване на сервис и с нова доза елегантен тенис записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част Пегула заигра доста по-добре, като все по-често я виждахме в атакуваща позиция и справедливо тя съумя да си завоюва ранен пробив задатък. Полякинята от своя страна не ѝ остана длъжна и изравни резултата, като осъществя рибрейк, а след това двете си размениха по още един пробив. Шампионката от Индиън Уелс първа завоюва подаването си след продължителното владичество на посрещачките, което ѝ даде нужната убеденост и с следен форхенд тя си обезпечи опция да сервира за успеха. Минути по-късно Ига разполагаше на два пъти с мачбол, само че подценяването в завършващата фаза на играта ѝ изигра неприятна смешка и като на магия локалната представителка възвърне паритета. Бившата шампионка от Ролан Гарос не се повлия от отрицателните страсти, като се абстрахира от позволените грешки и поведе с нов пробив. Швьонтек се оправи безупречно при втория си късмет да сервира за място на финала, като по този метод ще спори за трета поредна купа от сериите,,WTA 1000 ".

1 6 A ‼️
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР