Ига Швьонтек направи огромен скок в развитието си през 2022-ра

...
Ига Швьонтек направи огромен скок в развитието си през 2022-ра
Коментари Харесай

Швьонтек след новото си поражение: Не съм машина

Ига Швьонтек направи голям скок в развиването си през 2022-ра и освен за пръв път стъпи на върха в международната класация, само че се трансформира и в безспорен доминант в спорта. Полякинята рядко въобще губеше геймове и съумя да построи към себе си една самобитна непобедима аура, печелейки 37 поредни мача.

Всичко това завърши на Уимбълдън, когато ветеранката Ализе Корне прекъсна нейната победна серия, а през тази седмица Швьонтек претърпя ново отчаяние, отстъпвайки на друга французойка, а точно Каролин Гарсия. Така полякинята записа първото си проваляне на клей в хода на годината и не можа да вдигне трофея на конкуренцията в родната си Варшава, само че наподобява е приела умерено своята загуба, в случай че съдим по изказаното от нея в последвалата конференция:

" Хубавото е, че публиката продължи да ме поддържа и след напускането ми на корта, макар че изгубих. Надявах се да изиграя повече мачове вкъщи, единствено че това е спортът и се случва на всеки. Не съм машина. Никога не съм казвала, че че усещам непобедима и знаех по какъв начин все в миналото иска ми се наложи да изгубя още веднъж. Надявам се хората да схванат моментната обстановка и да не не помнят, че ми предстоят още доста шансове до края на сезона, с цел да се завърна към печеленето на титли " - показа международната номер едно.

Източник: Firstsportz

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР