Ига Швьонтек, която е номер едно в световната ранглиста за

...
Ига Швьонтек, която е номер едно в световната ранглиста за
Коментари Харесай

Световната №1 в тениса: Все още се опитвам да разбера играта на трева

Ига Швьонтек, която е номер едно в международната класация за дамите, е любимка на започващия „ Уимбълдън “, само че признава, че към момента се пробва да разбере тениса на трева. Това самопризнание дава очаквания на съперничките й, само че неприятната вест е, че 21-годишната спортистка е свършила сериозна работа, с цел да разбере всичко в зашеметяващата си за момента кариера.

Преди четири години тя завоюва купата на „ Уимбълдън “ за девойки и от този момент е константна мощ в женския тенис, като има две трофеи от „ Ролан Гарос “, както и е в серия от 35 следващи победи, които ѝ донесоха 6 трофеи. Те пристигнаха на твърди кортове и на клей.

„ Честно казано, усещам, че към момента би трябвало да схвана играта на трева. Миналата година на шампионата не знаех какво да чакам “, сподели полякинята пред репортерите.

„ От мач на мач разбирах, че мога да направя повече. Тази година съм играла 10 дни на трева, което не е доста. Нямам доста време да се приготвя “, призна Швьонтек.

„ Но се пробвам да бъда отворена и да извлека позитиви от обстановката. Осъзнах, че мога да играя, без да имам никакви упования “, добави тя.

All eyes on 1GA
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР