Ига Швьонтек изрази мнението, че Анастасия Потапова не трябва да

...
Ига Швьонтек изрази мнението, че Анастасия Потапова не трябва да
Коментари Харесай

Швьонтек: Потапова не трябва да изразява позиция по този начин


Ига Швьонтек изрази мнението, че Анастасия Потапова не би трябвало да поддържа обществено Русия поради обстоятелството, че войната в Украйна продължава. В неделя международната №28 за мача си против Джесика Пегула от трети кръг, който след това загуби с 6-3, 4-6, 5-7.

Потапова съобщи, че е последовател на московския отбор от 13-годишна и не вижда нищо провокативно в постъпката си, само че Швьонтек е на друго мнение.

„ Чесно казано, бях много сюрпризирана. Смятам, че даже да е почитател на тима, Потапова би трябвало да осъзнава, че не трябва да показва обществено позицията си по този метод поради протичащото се сега “ – сподели международната №1 на конференцията след успеха си над Ема Радукану. От началото на войната Швьонтек поддържа твърдо Украйна, като провежда няколко благотворителни събития в помощ на потърпевшите от войната и неведнъж съобщи, че съгласно нея светът на тениса би трябвало да заеме по-твърда позиция против съветската инвазия.

Шампионката на Ролан Гарос и US Open показа също, че е разговаряла с WTA по отношение на постъпката на Потапова. „ Разговарях с хора от управлението на WTA. Те ме увериха, че в бъдеще ще има все по-малко сходни обстановки, защото ще обяснят на играчите, че сега не е подходящо да се разпространяват съветски тимове “.

„ От друга страна, това нямаше да се случи, в случай че сходни ограничения бяха взети доста по-рано. След започването на войната ситуацията в съблекалнята беше доста безредна. Не беше ясно по какъв начин тъкмо би трябвало да подходим към обстановката, което породи голямо напрежение и неустановеност. Според мен можехме да избегнем голям брой сходни обстановки, в случай че управлението на WTA бе заело по-категорична позиция още първоначално “ – приключи Швьонтек.

На четвъртфинала в Индиън Уелс полякинята ще се изправи против Сорана Кърстя.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР