Ига Швьонтек и Онс Жабер са тазгодишните финалистки за титлата

...
Ига Швьонтек и Онс Жабер са тазгодишните финалистки за титлата
Коментари Харесай

Швьонтек и Жабер ще спорят за титлата на US Open

Ига Швьонтек и Онс Жабер са тазгодишните финалистки за купата на US Open, откакто реализираха популярни победи на полуфиналите в ранните за България часове на денонощието.

Световната №1 имаше потребност от 2:13 часа, с цел да се оправи с Арина Сабаленка, като даже отстъпи с 3:6 в първия сет. Състезателката от Беларус показва своенравие в сервиса си и на фона на своите 4 аса позволи цели 7 двойни неточности. Швьонтек пък регистрира 73% успеваемост на първи сервис.

Двете си размениха общо 12 пробива, което единствено потвърждава през каква динамичност мина срещата на корта „ Артър Аш “.

Iga Swiatek rallies to reach the final!
— US Open Tennis (@usopen)

В последна сметка Швьонтек завоюва последвалите два сета с 6:1, 6:3 и се добра до мача за купата.

Жабер имаше надалеч по-малко проблеми в мача си против Каролин Гарсия. Тя се оправи с французойката по-късно повече от час игра на същия емблематичен корт в Ню Йорк.

Тунизийката наложи своето движение с опустошителния си сервис и страхотната си отбрана. Така тя стигна до пробив още в първия сет на срещата и не позволи нито една опция за брейк от Гарсия.

В обособените елементи Жабер завоюва с 1:6 и 3:6, с цел да се добере скоростно до финала.



Ига Швьонтек и Онс Жабер ще премерят сили на 10 септември от 23:00 часа българско време, като досега двете са си разменили по две победи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР