Ига Швьонтек и Камила Осорио откриха програмата на Род Лейвър

...
Ига Швьонтек и Камила Осорио откриха програмата на Род Лейвър
Коментари Харесай

Световната номер 1 Ига Швьонтек премина и втория кръг на Australian open

Ига Швьонтек и Камила Осорио откриха програмата на Род Лейвър Арена в третия ден на Australian open. Победител от дуела сред 21-годишните тенисистки е международната номер 1 Швьонтек.

Полякинята се наложи над 84-ата в ранглистата Камила Осорио с 6:2, 6:3 за 1 час и 24 минути.

„ Мисля, че беше доста по-трудно от това, което споделя резултата “, показа победителката.

И двете тенисистки вършат похода си към огромния тенис по еднакъв метод и едновременно, само че полякинята съумя да се качи на върха на женския тенис, до момента в който Осарио остава в подножието. Година откакто Швьонтек печели Уимбълдън за юноши през 2018 година, Осорио печели US Open и се изкачва до номер 1 в международната класация в тази възраст. Колумбийката доближи най-високото си класиране в света номер 33 през април предходната година, когато Швьонтек оглави женската класация.

„ Знаех, че Осорио, ще се бори до края и че няма да ми даде нищо гратис. Много съм щастлива, че бях постоянна в играта си и това е най-важното нещо за мен “, разяснява Швьонтек.

Световната номер 1 ще играе в третия кръг против победителката от мача сред шампионката от US Open 2019 Бианка Андрееску и квалификантката Кристина Букса. Полякинята победи Андрееску в единствената им среща на шампионат на WTA на четвъртфиналите в Рим предходната година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР