Ига Швьонтек е новата шампионка от Откритото първенство на САЩ,

...
Ига Швьонтек е новата шампионка от Откритото първенство на САЩ,
Коментари Харесай

Жабер след финала: Скоро ще спечеля титла от Шлема; не харесвам Швьонтек в момента

Ига Швьонтек е новата шампионка от Откритото състезание на Съединени американски щати, с което полякинята от ден на ден затвърждава статута си на най-хубавата тенисистка в WTA Тура и към този момент може да се похвали с трета купа от Големия шлем в сбирката си, само че пък за сметка на това първа такава на прекомерно кортове. В мача за купата международната номер едно повали Онс Жабер, която с представянето си в хода на надпреварата се трансформира в първата арабска жена, достигнала конфликт от сходен сан на US Open. Тунизийката, за жалост на хилядите си почитатели в своята татковина, трябваше да претърпи ново поражение във край на " мейджър " конкуренция, откакто по-рано тази година остана в ролята на подгласничка и на Уимбълдън, само че въпреки всичко бъдещата международна номер 2 мъчно съумя да сдържи страстите си при церемониалната тирада, държейки оценката за вицешампион:

" Искам да благодаря на публиката за поддръжката. Наистина се пробвах, само че Ига го направи много по-трудно за мен и заслужи успеха, не я одобрявам изключително доста сега, ха-ха. Изумителни две седмици, в случай че би трябвало да съм почтена, събитията от финала ми на Уимбълдън се повториха, само че ще продължа да работя интензивно и ще печеля купа скоро. Фактът, че съм първата жена от Африка, която играе в мача за купата тук, значи доста за мен и аз преследвам задачите си, най-голямата от които е да завладявам " мейджър " трофей. 

Искам да въодушевявам новите поколения, както мен ме въодушевиха митове като Мартина (Навратилова), Аранча (Санчес) и доста други. Благодаря също на тима си, те постоянно са ме подкрепяли, както и на президента на тунизийската тенис федерацията, като се надявам доста други деца да са на моето място един ден и това просто е началото. " - разяснява Жабер, която продължава да е в очакване на своя успех на най-високо равнище в тениса.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР