Ига Швьонтек демонстрира уважение към Наоми Осака след финала помежду

...
Ига Швьонтек демонстрира уважение към Наоми Осака след финала помежду
Коментари Харесай

Швьонтек: Надявам се това да е началото на велико съперничество


Ига Швьонтек показва почитание към Наоми Осака след финала посред им на шампионата в Маями. Полякинята стана четвъртата тенисистка в историята, спечелила „Слънчевия дубъл“, както и първата, триумфирала в първите три WTA 1000 съревнования за сезона. Швьонтек разкри, че четирикратната шампионка от Големия шлем е източник на ентусиазъм за нея и се надява двете да изиграят още доста сходни дуели в бъдеще.

„Здравейте на всички. Най-напред бих желала да кажа, че съм доста щастлива и горда от постигнатото. Изиграхме страховит мач и се надявам това да се окаже началото на едно велико съревнование. Преди няколко години гледах Наоми на финала на US Open и тогава въобще не допусках, че някой ден ще играя против нея в подобен огромен мач. Тя в действителност ме въодушевява и се надявам в бъдеще да изиграем още доста подкбни дуели посред си“ – разяснява бъдещата №1 в света на церемонията по награждаването.

„Също по този начин бих желала да благодаря на уредниците на шампионата, на спонсорите, както и на всички членове на личния състав, които поставиха доста старания, с цел да може това събитие да се реализира. Също по този начин тази година атмосферата е доста по-различна, защото почитателите още веднъж са тук. Този шампионат излъчва невероятна сила. Благодаря на всички фенове и най-много на полските почитатели, защото те ме подкрепяха от началото до края и ме заредиха с доста наслада и увереност“.

„Разбира се, голяма признателност и към всички хора от екипа ми. Съжалявам, че не ви видях по какъв начин плачете след мача, само че може би по-късно още веднъж ще имам този късмет. Благодаря на родителите ми и сестра ми, които ме гледат у дома. Радвам се, че турът се мести в Европа и през идващите месеци ще имаме доста повече благоприятни условия да пътуват с мен и да прекарваме повече време дружно. Ще завърша тази тирада със същите думи, с които приключих тези в Доха и Индиън Уелс. Надявам се в случай че още веднъж ми се наложи да приказвам по подобен мотив, нещата да са се оправили, само че до тогава: бъди мощна, Украйна!“ – приключи Швьонтек.

Полякинята ще си вземе отмора доникъде на месеца, след което ще стартира сезона си на клей с присъединяване на WTA 500 шампионата в Щутгарт (18-24 април). Надпреварата и тази година се обрисува да е доста мощна, като поръчки са подали още Мария Сакари, Барбора Крейчикова, Арина Сабаленка, Паула Бадоса, Анет Контавейт, Онс Жабур и Ема Радукану.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР