Ига Швьонтек даде ясно да се разбере, че ще бъде

...
Ига Швьонтек даде ясно да се разбере, че ще бъде
Коментари Харесай

Швьонтек най-после беше тествана, но удържа на натиска и оформи зрелищен сблъсък с Рибакина!

Ига Швьонтек даде ясно да се разбере, че ще бъде доста мъчно за всички останали да я спрат към това да отбрани купата си в Рим, откакто международната номер едно загуби едвам три гейма в откриващите си два мача и изглеждаше безусловно недосегаема. Днес обаче Дона Векич сподели, че въпреки всичко полякинята също е човек и се опълчи съществено на огромната любимка, само че до изненада въпреки всичко не се стигна и топ поставената се наложи с 6:3 6:4.

Така тя удължи поредицата си на 24 следващи извоювани сета в италианската столица, а на четвъртфиналите ще станем очевидци на извънредно любопитен конфликт сред нея и Елена Рибакина, която към този момент я победи на два пъти през годината, само че всеки един от тези конфликти беше изигран на твърда настилка.

Швьонтек стартира срещата на доста високи обороти и изглеждаше, че се е насочила към следващия си победен триумф, осъществявайки пробив на нула за задатък от 3:1. Векич пък надалеч не беше споделила последната си дума и можеше незабавно да реализира рибрейк, единствено че 3-кратната шампионка от Шлема оцеля и затвърди взетото преимущество. Това не обезкуражи хърватката, която продължаваше да играе доста освободено и изцяло справедливо върна пробива, с цел да понижи изоставането си до 3:4, единствено че оттова насетне не завоюва нито гейм повече и сетът отиде в актива на миналогодишната носителка на трофея.

Втората част беше още по-оспорвана, защото поставената под номер 21 сервираше съвсем безупречно и нямаше никакви усложнения да поддържа преднината си до 4:3 в своя изгода. По-нискоранкираната състезателка даже притисна съществено фаворитката в идващия гейм, но още веднъж отговорът на полякинята беше шампионски и тя съумя да затвори дуела в поредни сетове.

Getting it done
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР