Ига Швьонтек бе безапелационна в първия си двубой на клей

...
Ига Швьонтек бе безапелационна в първия си двубой на клей
Коментари Харесай

Сякаш не е спирала: Швьонтек се завърна победоносно в Щутгарт и изглежда устремена към трофея

Ига Швьонтек бе безапелационна в първия си дуел на клей за сезона след повече от едномесечно неявяване от кортовете. Полякинята, която бе принудена да пропусне Мастърса в Маями поради травма в ребрата, през днешния ден откри кампанията си на алена настилка с безапелационен триумф над международната №25 Кинуен Женг. Световната №1 се нуждаеше от час и 27 минути игра, с цел да пречупи съпротивата на китайката и да оформи крайното 6:1 6:4, с цел да продължи към четвъртфиналната фаза на конкуренцията в Щутгарт, където ѝ следва да премери сили с някогашната лидерка в международната класация Каролина Плишкова.

Топ поставената демонстрираше забележителна непоклатимост още от началните минути на дуела, като мощните ѝ и чудесно пласирани удари изцяло обезоръжаваха по-нискоранкираната състезателка. Азиатката постоянно трябваше да отстъпва обратно, което водеше след себе си обилие от провокирани неточности в актива ѝ. Така Швьонтек взе ранно предимство от пробив и 3:0, а до края на дебютната отпусна едвам един гейм, с цел да може скоропостижно да прибави първия сет към своята сметка.

Статуквото на корта не се промени и във втория сет, където темпото на игра продължаваше да бъде диктувано от международната №1. Женг по този начин и не успяваше да откри вярната рецепта за противопоставяне против безпогрешната си съперничка и точките в интерес на полякинята не спираха да се натрупат. Трикратната шампионка от Шлема реализира пробив още на самия старт на частта и въпреки да позволи равнене на резултата за 4:4, то още в идващия гейм още веднъж завоюва подаването на противничката си, с което направи решителната крачка към крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР