Идва зимата и ще се увеличат болните. Искаме да ходим

...
Идва зимата и ще се увеличат болните. Искаме да ходим
Коментари Харесай

Д-р Николова с тревожна прогноза за зимата заради К-19

Идва зимата и ще се усилят болните. Искаме да вървим обикновено на работа и децата ни да вървят обикновено на учебно заведение. Трябва да можем да изпратим пациента на тест, с цел да можем да лекуваме и да можем да карантинираме при нужда.

Това съобщи доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор и член на БЛС, в ефира на Нова телевизия.

"Общопрактикуващият доктор наблюдава лекуването и положението на пациента, който е с COVID-19 и се лекува у дома. Не взимаме даже и една стотинка за това, също по този начин си купуваме и защитните средства.

Държавата ни споделя, че ние сме частници и би трябвало да си ги купуваме сами. Отношението към нас е малко необичайно. Ако погледнете - двама от починалите лекари от ковид са били общопрактикуващи лекари ", съобщи още тя.

"Ние работим на това, че сме призвани да оказваме помощ. Но това не може да закупи маски, стерилизатори, лампи, дезинфектанти и ръкавици. Обръщаме се към Министерството да се обезпечи някакъв тест, какъвто те преценяват, към който да насочваме пациентите ", прикани доктор Николова.

"Например детето ви подвига температура и родителят го взима и го води при персоналния доктор и от там нататък какво - ние не можем да назначим проучване, с цел да знаем по какъв начин да го лекуваме това дете. Трябват ни точни и ясни критерии ", сподели още лекарката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР