Идва времето на ангините и скарлатината, обяви проф. Тодор Кантарджиев,

...
Идва времето на ангините и скарлатината, обяви проф. Тодор Кантарджиев,
Коментари Харесай

С есента идва и грипът, лекарите предупреждават за нов щам

Идва времето на ангините и скарлатината , разгласи проф. Тодор Кантарджиев , шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. " Със започването на учебно заведение се появяват тези две заболявания ", продължи експертът по вируси.
 
Как да подсилим имунитета си и да се предпазим от вируси?

" Със захлаждане на времето, когато престанем да отваряме прозорците, стартират инфекции на горните дихателни пътища. През месец октомври и половината на ноември има нормално респираторни вируси, които не дават затруднения ", подсети още експертът пред NOVA.
 
Основната заплаха е запушен нос и хремата, а боледуването продължава две седмици. Ако обаче това продължи по-дълго и човек има болки в главата, при ставане от сън, към този момент би трябвало да се мисли за бактериални затруднения.
 
Закаляването през лятото - ключ към здравето на децата

Тази година у нас ще върлува грип " Мичиган " . Пикът ще е декември или януари.
 
Здравословно хранене вместо медикаменти

" Трябва да се свържете с персоналния доктор, който да реши дали да бъдете имунизирани. Освен това има две медикаменти, които лекуват сполучливо грип. Ще го прекъснете на втория ден. За 30 лева ще бъдете подготвени за инфекцията ", съобщи още проф. Кантарджиев. По тематиката 10 неподозирани метода да се борим с настинката и грипа Специалист: Отлична хигиена и мощна храна против грип

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР