Идва Видовден – с една и съща информация работят българската

...
Идва Видовден – с една и съща информация работят българската
Коментари Харесай

Петков: Идва Видовден, Гешев ще трябва да се обяснява в Брюксел


Идва Видовден – с една и съща информация работят българската и европейската прокуратура и неналичието на интензивност от страна на нашите обвинители не може да бъде скрита. Така министър председателят Кирил Петков разяснява пред публицисти в Брюксел следствието, по което през предходната седмица Бойко Борисов и други знакови лица от ГЕРБ бяха задържани и по-късно пуснати.

„ Те (прокурорите) не желаят да издигнат дори досъдебно произвеждане и не могат да интервюират господин Божков, а европрокуратурата към този момент го е интервюирала и към този момент работи по въпроса (…) Имаме човек, който споделя „ Давам 60 милиона в торби в Министерство на финансите, а и го е декларирал и пред европрокуратурата, и пред българската прокуратура. Тя (българската) просто се прави, че не го е чула “, съобщи министър-председателят.

По думите на Петков основният прокурор Иван Гешев „ към този момент би трябвало да се изяснява “ в Брюксел за какво няма придвижване по случая „ Божков “.

По думите му останалите евролидери са му благодарили за разбора, който е посочил, че 90% от еврофондовете в някои български райони са раздавани с поръчки единствено с по един участник, като сходни инспекции може да стартират да се вършат и в другите страни членки. Анализът е бил показан от Петков по време на разпита му в ГДНП преди ареста на Бойко Борисов.

Петков разгласи като „ двоен критерий “ дейностите на прокуратурата у нас, която стартира досъдебно произвеждане поради дейностите на вицепремиера Асен Василев и то по сигнал на „ една от бензиностанциите, които вдигаше цените преди няколко седмици “.

„ Според мен е неуместно тактическо решение да се пробват да вършат някакъв вид офанзива против членове на кабинета. Това е най-глупавата стъпка, която съгласно мен могат да създадат “, означи министър-председателят.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР